Vés al contingut

Aquests dies la capital catalana ha estat el punt de trobada mundial de la innovació gràcies al congrés HIT Barcelona - World Innovation Summit, que s’ha celebrat entre els dies 17 i 19 de juny i que ha reunit a més de 2000 líders empresarials. Dues empreses catalanes han estat guardonades en aquesta trobada: Starlab, gràcies a un novedós sistema d’encefalografia portàtil i inalàmbric que ajuda a diagnosticar i fer un seguiment a pacients epilèptics o amb problemes de la son sense moure’s de casa (Enobio), en el torneig d’innovació de healthcare; i Bmat, dedicada a promoure solucions de software de tecnologia musical, en la primera edició de la Global Entrepeneurship Competition.

Un total de 68 empreses d’arreu del món han presentat els seus projectes innovadors davant els gurús, inversors i emprenedors internacionals que s’han donat cita al HIT Barcelona. En aquest congrés s’han donat a conèixer les últimes tendències en innovació, s’ha transmès el paper de la innovació com a clau per superar la crisi econòmica i s’han compartit estratègies de futur per impulsar projectes.

Pel seu major potencial de creixement, Healthcare (biotecnologia i ciències de la salut), Telecomunicacions i Cleantech (energies renovables, netes i alternatives) han estat els tres sectors econòmics centrals del HIT Barcelona. Biocat ha coordinat la participació del sector healthcare català. En tots tres hi ha hagut els Innovation Marketplaces, que han reunit a directius d’empreses, inversors i innovadors amb idees i projectes empresarials que busquen finançament. En total, 37 empreses han participat en els torneigs d’innovació de cadascun d’aquests sectors.

Experts mundials han intervingut a les sessions plenàries del congrés: Rosabeth Moss Kanter, catedràtica de la Harvard Business School i una de les 50 dones més poderoses del món; Ray Kurzweil, considerat el vuitè emprenedor als EUA; Gary Hamel, el gurú internacional en estratègia; Vijay Govindarajan, expert en innovació i Michael Eisner, artífex de la transformació de Walt Disney. Tots ells han abordat la teoria i la pràctica de la innovació des de diversos punts de vista, presentant les tendències claus i assenyalant que fomentar la creativitat, les noves pràctiques i el canvi són estratègics per al futur.

Els organitzadors i assistents del HIT Barcelona han destacat que el congrés ha servit per posar de manifest la feina que s’està duent a terme a Catalunya en els darrers anys en innovació, situant-nos com un dels pols mundials en aquest àmbit.

El HIT -una iniciativa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; la Generalitat de Catalunya; l’Ajuntament de Barcelona; la Cambra de Comerç de Barcelona i La Caixa-, espera tornar a tenir com a propera seu la ciutat de Barcelona.

Fotografia (d’esquerra a dreta): Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, va lliurar el premi a Anna Maiques d’Starlab.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.