Vés al contingut

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’empresa Salupharma Biosimilars, amb seu a Barcelona, cooperaran per desenvolupar i comercialitzar medicaments biosimilars, motiu pel qual a finals de juliol van signar un acord marc. Els biosimilars són rèpliques de fàrmacs biotecnològics originals, les patents dels quals han expirat, que garanteixen la mateixa eficàcia terapèutica i seguretat a un menor preu.

Salupharma Biosimilars es va constituir el 2008 per 4 socis promotors de reconegut prestigi en l’àmbit farmacèutic –Laboratorios Alter, Laboratorios Efarmes (Grup Laboratorios Lacer), Snagell i el fons de capital risc especialitzat en projectes d’R+D en el camp de la biotecnologia, Suan Biotech FCR. Mitjançant aquesta aliança, Salupharma Biosimilars espera fer un pas endavant en la innovació en biotecnologia.

La biotecnologia és una de les àrees de recerca principals a la UAB. La col·laboració amb Salupharma Biosimilars vol contribuir a consolidar-la com una universitat capdavantera en aquest terreny.

L’acord contempla des de la transferència recíproca de coneixement i de tecnologia, passant per l’oferiment de serveis de consultoria en l’àmbit del desenvolupament de medicaments biotecnològics per part de la UAB fins a la col·laboració de l’empresa amb grups de recerca de la universitat. Gràcies a aquest acord, Salupharma Biosimilars es podrà beneficiar de les potents capacitats en R+D+I de l’Esfera UAB i situar-se en un entorn geogràfic estratègic per a la recerca que abasta el Parc de Recerca UAB, el Parc ALBA-Sincroton i el Parc Tecnològic del Vallès.

També s’estudiarà la possibilitat que l’empresa s’ubiqui a l’Edifici Eureka, al campus de Bellaterra, el qual donarà cabuda a nombrosos centres de recerca i empreses innovadores.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.