Vés al contingut

Redacció

Enric Claverol, enginyer amb àmplia experiència en la interacció entre el món científic i el sector empresarial, ha estat nomenat director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) pel Patronat de l’entitat. Claverol liderarà una nova etapa de la Fundació —que va recuperar el seu caràcter privat el passat juliol— basada en tres grans línies d’acció: promoure el reconeixement social de la ciència; fomentar el mecenatge i partenariat en l’R+D, enllaçant el sector públic i el privat; i promoure la recerca i la transferència dels seus resultats, col·laborant amb els agents del sistema català de recerca i innovació.

Enric Claverol, de 39 anys, és enginyer superior en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, doctor en Enginyeria Electrònica i Informàtica per la Universitat de Southampton (Regne Unit), PDP Business Management per Esade i, també, ha cursat el Programa en Gestió de Fons d’Inversió Capital Risc de la Universitat de Berkeley (EUA). Succeeix en el càrrec a Pere Pardo, actual director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

El nou director de l’FCRi ha estat al capdavant d'activitats de recerca amb un fort component internacional combinades amb experiències empresarials que han connectat projectes científics d’àmbit públic amb la indústria privada. La seva carrera en l'àmbit de la recerca es va iniciar en centres internacionals com ara el California Institute of Technology i el Los Alamos National Laboratory (EUA). Ha estat cap de línia de recerca a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), director de projectes internacionals també en l’àmbit de la bioenginyeria i expert extern en l’avaluació de programes científics i d’explotació comercial del 7è Programa Marc (7PM) de la Unió Europea a Brussel·les.

L’FCRi està presidida pel Dr. Antoni Esteve, president del grup quimicofarmacèutic Esteve. El seu vicepresident primer és Lluís Deulofeu, director executiu de "la Caixa"; el vicepresident segon, Josep M. Martorell, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, i el seu secretari, Xavier Queralt, director territorial a Catalunya del BBVA.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.