Vés al contingut

Des del primer contacte amb l'empresa o institució potencial fins al tancament del contracte, passant per l'etapa de negociació. Totes les fases del procés de desenvolupament d'un projecte biotecnològic han centrat la segona sessió del programa formatiu Biocàpsules, que impulsa Biocat, titulada Desenvolupament de Negoci.

Els encarregats d'impartir la sessió formativa han estat Sergi Trilla i Jaume Rodó, president i director general de Trifermed, consultora biofarmacèutica especialitzada precisament en estratègies i activitats de desenvolupament de negoci. Al llarg de la jornada, aquests dos experts han identificat totes i cadascuna de les parts necessàries i claus per tirar endavant un projecte, les quals "es salten moltes vegades" malgrat ser "quasi òbvies". Així, per exemple, han destacat la importància de la preparació prèvia al contacte amb el client potencial o la necessitat de posar en pràctica habilitats comunicatives i d'interacció en el moment d'establir el contacte.

Els assistents, vinculats tant a empreses privades com institucions, han valorat positivament la sessió i han destacat la seva utilitat. Especialment, per la seva practicitat i per haver aportat una visió més orientada al desenvolupament de negoci en una àrea científica com és la biotecnologia. Alguns dels continguts més ben valorats han estat la fase de negociació, una etapa especialment complexa i que requereix molta pràctica i l'ús de l'empatia.

Propera Biocàpsula: apropament a les finances

La propera sessió de Biocàpsules durà per títol Finances per a no financers, el proper 5 de novembre al Palau Colet, i estarà impartida per Anna Serra, auditora de comptes i professora associada de l'escola de negocis EADA.

Fins a finals de novembre es faran la resta de sessions: Gestió de projectes, el 12 de novembre de 2009, i Gestió estratègica de la propietat intel·lectual, el 26 de novembre de 2009.

     

    Etiquetes:
    Subscriu-te a les nostres newsletters

    Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.