Vés al contingut

Un any més, les empreses farmacèutiques figuren entre els millors llocs on treballar a l’Estat espanyol de la llista Best WorkPlaces España 2009. Realitzat per l’Institut Great Place to Work, aquest estudi analitza els millors entorns laborals prenent com a base un conjunt de criteris i indicadors i, fonamentalment, l’opinió dels propis empleats que treballen a les empreses analitzades.

En aquesta edició s’han valorat 250 empreses procedents de tots els sectors, que ofereixen ocupació a 240.000 treballadors. Entre les companyies amb més de 1.000 empleats, quatre farmacèutiques se situen entre les deu més valorades. Al capdavant d’elles, es troba Lilly, considerada la millor tercera empresa, seguida per la novena posició de Roche Farma, la desena de Laboratorios Abbott i l’onzena de Novartis.

En la categoria d’empreses de 100 a 250 treballadors, destaca el cinquè lloc obtingut per la biomèdica Amgen, que millora el vuitè lloc assolit el 2008 i se situa per cinquè any consecutiu entre les més valorades d’aquesta categoria. Fundada el 1980 a Califòrnia, Amgen és una companyia biotecnològica internacional que es dedica al desenvolupament i comercialització de teràpies d’ús humà basades en avanços en biologia cel·lular i molecular. Amb seu a Los Ángeles, Amgen té 17.000 empleats arreu del món i 200 a l’Estat espanyol, on es va establir el 1990 amb seu a Barcelona.

Entre les conclusions de l’estudi Best WorkPlaces España 2009 cal destacar que els enquestats valoren cinc característiques fonamentals perquè un entorn de treball sigui excel·lent: comptar amb bons líders, sentir-se respectats, rebre un tracte just entre treballadors, sentir-se orgullosos de treballar per la companyia i el bon ambient entre companys.

Fotografia: Amgen té la seu al World Trade Center de Barcelona.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.