Vés al contingut

 

El projecte Neogenius Pharma -nascut de l'aliança estratègica entre les farmacèutiques catalanes Almirall, Esteve i Palau Pharma i la biotecnològica Proteomika- es posa en marxa. La presentació oficial, en la que hi van assistir pràcticament les 14 entitats implicades i un centenar d'investigadors de tot l'Estat espanyol, ha tingut lloc aquesta setmana al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

Durant la presentació, els socis del consorci han exposat l'abast de les diferents activitats del projecte, que té com a objectiu desenvolupar nous fàrmacs per al tractament d'artrosi, i la tasca dels organismes de recerca i les pimes que hi col·laboren.

Neogenius Pharma és una experiència innovadora al sector de la indústria farmacèutica espanyola en un projecte d'aquestes característiques -com va esmentar ahir Jordi Beleta d'Almirall a la taula rodona Innovació colaborativa o compartir per ser més competitius que va organitzar Biocat en el Dia de l'Emprenedor-, i un clar exemple de cooperació públic-privada en el desenvolupament de l'R+D.

Els antecedents de Neogenius es troben en el projecte Genius Pharma, un CENIT aprovat en la primera convocatòria d'aquest programa el 2006. Ara, Neogenius capitalitza aquest treball previ desenvolupant en un programa de recerca a partir de dues subprojectes: Farma, on s'identifiquen un o més compostos originals capaços d'aportar un efecte analgèsic millorant la qualitat de vida dels pacients amb artrosi, i Biomarcadors, que identifica biomarcadors que permetin un millor coneixement d'aquest tipus de pacients i que, a curt-mig termini, facilitin el disseny d'eines de diagnòstic.

La durada prevista del projecte és quatre anys i té un pressupost de 15,4 milions d'euros, dels quals 7,6 corresponen a la subvenció del Programa de Consorcis Estratègics Nacionals en Investigació Tècnica (CENIT) del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial ( CDTI).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.