Vés al contingut

Gràcies al programa pilot de Captació de Talent Directiu Estratègic, a partir de finals d’aquest mes de juny, totes les PIMES biotecnològiques, biomèdiques i de tecnologies mèdiques de la BioRegió de Catalunya tindran la possibilitat de contractar experts internacionals per a projectes puntuals. És una iniciativa pionera al nostre país impulsada per Biocat i la Direcció General de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya, qui ha destinat 200.000 euros per al finançament d’aquest programa.

Amb l’objectiu de reforçar la competitivitat i la internacionalització de les empreses catalanes, els perfils de directius estratègics que es podran contractar responen a quatre àrees concretes: propietat intel·lectual, desenvolupament de negoci, gestió i recerca. Tots els professionals contractats ocuparan càrrecs de caràcter puntual dins les empreses, com ara membres independents del Consell d’Administració, directors no executius o assessors estratègics de Consells Assessors de dimensió internacional, i portaran a terme accions específiques (exploracions de mercat i desenvolupament de negoci, processos de revaluació de l’estratègia de negoci, de la cartera de propietat industrial o de l’estratègia d’R+D).

Quan la convocatòria del programa es publiqui al DOGC, Biocat informarà a les empreses del sector mitjançant un e-mailing, a finals d’aquest mes de juny, data a partir de la qual s’obrirà un termini de vint dies perquè les empreses puguin fer la seva sol·licitud a través de la web www.biocat.cat.

Les empreses han de complir una sèrie de requisits: centrar la seva activitat en la biotecnologia, biomedicina o tecnologies mèdiques a la BioRegió de Catalunya; no estar participades en més d’un 50% per una gran companyia; respondre al perfil de PIME i comptar amb un Consell d’Administració. Quan es publiquin les bases dels ajuts al DOGC es detallaran més específicament.

Una comissió d’avaluació analitzarà totes les sol·licituds rebudes i emetrà una decisió en un termini màxim d’un mes. Un cop aprovada la sol·licitud, les empreses rebran automàticament el 50% de la despesa sol·licitada, fins a 20.000 euros per companyia, que ajudaran a cobrir fins el 75% dels honoraris i les despeses de viatge de l’assessor internacional. Es podran seleccionar un o més perfils en funció de les necessitats de l’empresa.

Aquest matí el director general de Promoció Econòmica del Departament d’Economia i Finances, Marcel Prunera, i la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, han presentat el programa als empresaris del sector. L’acte ha tingut lloc al Parc Científic de Barcelona (PCB).

Descarregar presentació (Montserrat Vendrell, directora general de Biocat)


Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.