Vés al contingut

REDACCIÓ

L'Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET) presentarà el seu projecte d'agenda estratègica d'innovació (SIA per les sigles en anglès) a la Comissió Europea el proper mes de juny, en el marc de l'Estratègia UE 2020, per a un període de set anys a partir de 2014. Posteriorment, a proposta de la Comissió, l’AIE haurà de ser aprovada pel Parlament Europeu i el Consell.

Les agendes estratègiques d’innovació defineixen les prioritats estratègiques i les necessitats financeres de l'IET a llarg termini. Aquesta primera haurà de marcar el rumb de l’organisme en diferents àmbits, i serà l’encarregada de definir la governança i les relacions que ha de mantenir l’Institut, els seus pressupostos i les seves finances. També serà definirà la contribució de l’IET al paisatge europeu de la innovació i identificarà els àmbits de treball de les futures comunitats de coneixement i innovació (KIC).

Abans de fer aquest pas, pel dia 14 d’abril l'IET ha organitzat la conferència Strategic Innovation Agenda Stakeholder: The EIT’s Vision for the Future, sota els auspicis de la presidència hongaresa, a Budapest. L’objectiu és, d’una banda, que la Junta de Govern presenti la seva visió estratègica per al futur de l’IET i de les KIC i, per l’altra, obtenir informació de primera mà dels anomenats key EIT stakeholders. Està previst que hi participin uns 250 actors de l’àmbit de la recerca, innovació i educació superior vinculats a l’IET i vinguts d’arreu d’Europa. Entre aquests stakeholders hi ha Biocat, que des de 2008 impulsa i coordina la candidatura per una futura comunitat de coneixement i innovació en salut/ciències de la vida de l’IET.

L’obertura de l’acte anirà a càrrec de Martin Schuurmans, president de l’IET, i també hi serà present, com a keynote speaker, qui el succeirà en el càrrec (a partir de setembre), Alexander Von Gabain. Del govern hongarès, hi assistirà el ministre d’Economia, Zoltán Cséfalvay.

Dia: 14 d’abril de 2011
Lloc: Hotel Boscolo New York Palace • Erzsébet körut 9-11 • Budapest

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.