Vés al contingut

La Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI) ha anunciat els nou temes de recerca de la seva segona convocatòria de propostes, a través dels quals es proposa accelerar el descobriment i desenvolupament de nous medicaments contra el càncer i les malalties inflamatòries i infeccioses:

 1. Biomarcadors en iconologia per al desenvolupament de medicaments contra el
  càncer.
 2. Nous instruments per a la validació d'objectius per millorar l'eficàcia dels medicaments (oncologia).
 3. Biomarcadors moleculars destinats a accelerar el desenvolupament de teràpies
  contra el càncer i millorar el tractament dels pacients.
 4. Identificació i desenvolupament de proves de diagnòstic bacteriològic urgent en
  el punt d'atenció, per facilitar la realització d'assajos clínics i la pràctica clínica.
 5. Comprensió dels mecanismes d'immunitat adaptativa anormal.
 6. Recerca translacional en matèria de malalties immunològiques cròniques: correlació entre els models animals i els humans.
 7. Modelització de les interaccions entre medicaments i malaltia: biblioteca i marc.
 8. Espai farmacològic obert.
 9. Historials mèdics electrònics.

Els nous temes de recerca han estat aprovats pel Consell de Administració de l'IMI, després de la consulta amb diferents parts interessades com el Comitè Científic de l'IMI, representants dels Estats membres, la Comissió Europea i les empreses farmacèutiques de la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA, per les seves sigles en anglès).

L'obertura d'aquest nova convocatòria està prevista pel dia 30 d'octubre de 2009, i es concediran tres mesos per a la presentació de propostes per part dels consorcis.

El finançament disponible per a la segona convocatòria ascendirà a 156,3 milions d'euros, dels quals 76,8 seran proporcionats per la Comissió Europea, mentre que, segons les previsions, les empreses membres de l'EFPIA hi aportaran 79,5 milions d'euros en espècie.

Creada el 2007, l'IMI és una associació entre el sector públic i el sector privat que té com a objectiu recolzar el descobriment i desenvolupament de millors medicaments reduint les dificultats que afecten la recerca en el procés de desenvolupament d'aquests. Va llançar la seva primera convocatòria l'abril de 2008, en la que es van presentar 134 propostes (15 seleccionades per beneficiar-se de 246 milions d'euros).

Més informació:

www.imi-europe.org

www.medicamentos-innovadores.org

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.