Vés al contingut

Redacció

L’Institut Català de Finances (ICF) ha atorgat un préstec participatiu de 150.000 euros a l'empresa BCN Innova Technological Evolution dedicada a la recerca de solucions tecnològiques basades en la visió artificial. Recentment, BCN Innova ha patentat un sistema innovador de mesura de l’estrabisme (desviació d'un ull respecte l'altre) que, mitjançant un casc, filma el moviment de la retina i les parpelles. D’aquesta manera, s’obté un mapa molt precís de la desviació ocular que permet millorar significativament l’eficàcia de les intervencions quirúrgiques per corregir l'estrabisme, especialment en el cas dels nens. El projecte està coordinat pel doctor Joan Prat, responsable del Departament d’Oftalmologia de l’Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu de Barcelona. L'estrabisme afecta al voltant de 240 milions de persones (el 4% de la població mundial).

Es tracta de la tercera inversió que formalitza l'ICF en el marc de la seva línia de coinversió amb business angels catalans (el 2011 va signar un acord de col·laboració amb 12 xarxes de business angels per capitalitzar empreses catalanes noves o en fase inicial de desenvolupament). En aquest cas, l’aportació de capital privat s'ha vehiculat a través de la Business Angels Network Catalunya (BANC).

Els préstecs participatius que atorga l'ICF, a través de la seva filial IFEM (Instruments Financers per a Empreses Innovadores, SLU), tenen un termini màxim de cinc anys i poden incloure fins a dos anys de carència. Les altres dues iniciatives de coinversió que s'han finançat fins avui són Vistamax (amb la xarxa Keiretsu) i Wineissocial (amb Esade BAN). El capital total compromès amb aquesta línia és de 10 milions d'euros entre 2011 i 2015.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.