Vés al contingut

REDACCIÓ

Europa, els Estats Units i Llatinoamèrica són els mercats on l'Institut Guttmann i l'empresa Indra comercialitzaran un innovador sistema que permet prestar serveis clínics de neurorehabilitació per al tractament del dany cerebral adquirit, les demències, l'esquizofrènia i els trastorns en el desenvolupament infantil.

Registrat amb la marca Guttmann NeuroPersonalTrainer®, aquest sistema utilitza els descobriments més recents en neurociència cognitiva i les solucions més avançades en TIC i intel·ligència artificial, com sistemes de KDD (descobriment de coneixement a partir de dades) i Data Mining, de manera que permet l'adaptació automàtica del sistema a les necessitats de cada pacient en temps real.

El gran valor afegit és que presta un servei personalitzat, monitoritzat —i, per tant, generador de coneixement— i amb uns costos assumibles i sostenibles per als diferents agents socials implicats.

El Guttmann NeuroPersonalTrainer® és resultat d'un projecte de recerca que es va començar a desenvolupar el 2003 sota el nom de Previrnec, entre l'Institut Guttmann, la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest matí, s'ha presentat oficialment, amb la presència de la secretària general de Salut, Roser Fernández, que ha destacat que "projectes com aquest il·lustren el gran potencial de la sanitat i del teixit productiu existent associat a la salut".

A dia d'avui, ha permès tractar a més de 800 pacients a través de les més de 20 plataformes instal·lades al propi Institut Guttmann i en altres centres assistencials, i més de 100 pacients han pogut rebre aquesta assistència clínica des del seu domicili. En total, s'han realitzat unes 32.000 sessions amb més de 210.000 tasques, i uns resultats que demostren que el 80% dels pacients ofereix una millora significativa pel que fa a l'atenció, la memòria i les funcions executives.

Aquest model, que ha demostrat la seva eficàcia clínica, aporta una solució eficient tant per al sistema sanitari públic com privat, ja sigui a través del serveis de neurorehabilitació d'hospitals generals o comarcals, hospitals de dia sociosanitaris, centres de dia i residències de gent gran o en el domicili del pacient.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.