Vés al contingut

El director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professor de recerca ICREA, Manel Esteller, ha guanyat el World Health Summit and Pfizer Award for Innovation in Biomedical Research (Premi de la Cimera Mundial de la Salut i Premi Pfizer a la Innovació en la Investigació Biomèdica). El guardó s'ha lliurat a Berlín durant la celebració de la Cimera Mundial de la Salut, la trobada internacional més destacada en l'àmbit sanitari.

Segons expliquen els organitzadors, el guardó "presta especial atenció al potencial de la recerca per construir un programa d'activitats que generin una transició del coneixement bàsic de laboratori a la seva aplicació pràctica en els hospitals".

El treball de Manel Esteller aborda qüestions de salut amb un impacte global molt alt i permet desenvolupar perspectives d'aplicació clínica per a un tractament personalitzat de les malalties cròniques i de gran impacte social com el càncer.

Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona, és autor de més de 200 articles científics i membre de nombroses societats científiques internacionals i d'editorials. De l'any 1997 al 2001 va fer els estudis de postdoctorat a la Johns Hopkins University (Baltimore, Estats Units), on va estudiar la relació entre la metilació de l'ADN i el càncer.

La seva obra científica, de gran extensió malgrat la seva joventut, demostra com les modificacions epigenètiques del material hereditari poden contribuir al desenvolupament dels processos d'envelliment i càncer. A més, ha suposat la base per a l'aprovació recent d'alguns fàrmacs antitumorals i obre el camí per conèixer l'epigenoma humà, un projecte internacional en què Esteller ocupa un paper rellevant.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.