Vés al contingut

Manel Esteller ha rebut el Premi Nacional de Recerca que atorga la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). Esteller és professor d’investigació ICREA i director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i cap del Grup d’Epigenètica del Càncer d’aquest centre i professor de Genètica de la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB). L'investigador, a més, ha participat com a ponent a les Barcelona Epigenetic and Cancer Conference (BCEC), unes conferències organitzades per B·Debate -una iniciativa de Biocat i Fundació “la Caixa”- i que van portar a Barcelona investigadors internacionals de renom per parlar d’epigenètica i càncer.

El Premi Nacional de Recerca, que està dotat amb 40.000 euros, s’atorga a un investigador que hagi contribuït recentment i de manera significativa internacionalment a l’avenç d’una disciplina científica: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. 

El premi reconeix la recerca pionera que Esteller ha dut a terme en el camp de l’epigenètica, en concret sobre l’estudi dels canvis heretables en la funció dels gens derivats de factors externs o ambientals no relacionats amb la seqüència de l’ADN. Una investigació que ha estat decisiva en l’estudi de la metilació (modificació bioquímica de l’ADN) com a mecanisme alterador dels gens supressors dels tumors humans.

La Generalitat i la FCRi també han guardonat en la categoria de Talent Jove, Frank Koppens, professor d'investigació ICREA a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). La categoria de Comunicació Científica ha estat pel programa "Quèquicom" de Televisió de Catalunya; el Premi Nacional de Mecenatge Científic per a la Fundació Catalunya-La Pedrera; i el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I per a la Fundació Alícia

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.