Vés al contingut

REDACCIÓ

El grup de Modelització Molecular i Bioinformàtica de l'IRB Barcelona, liderat per Modesto Orozco, col·laborarà en el projecte Neogenius liderat per les empreses Almirall, Esteve, Palau Pharma i Proteomika per a la recerca de nous fàrmacs per al tractament de l'artrosi i el disseny de noves eines de diagnòstic. Neogenius és un dels programes de recerca seleccionats pel CENIT (Consorcis Estratègics Nacionals d’Investigació Tècnica) per estimular la cooperació público-privada i industrial de projectes de gran dimensió i ampli impacte científico-tècnic.

L'IRB Barcelona també ha arribat a un acord amb el CSIC i les empreses biotecnològiques Antibody BCN i Immunostep per a la recerca de noves fusions entre proteïnes amb possible aplicació diagnòstica. Aquesta aliança està emmarcada dins el projecte EpiTag del programa d’ajuts INNPACTO del Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN). El grup de Modesto Orozco posarà a disposició les seves instal·lacions per al desenvolupament del projecte, que buscarà noves etiquetes peptídiques que permetin el desenvolupament de fàrmacs més eficaços i amb menys efectes secundaris.

El laboratori de Modesto Orozco estudia els processos de reconeixement cel·lular d’importància biològica, tant des del punt de vista bàsic com aplicat a la recerca de nous fàrmacs. Al llarg de la seva trajectòria professional, Orozco ha estat assessor de diverses empreses farmacèutiques i biotecnològiques i de nombrosos panells i agències científiques nacionals i internacionals.

Actualment a l'IRB Barcelona hi treballen 28 grups de recerca estructurats en cinc programes: biologia cel·lular i del desenvolupament, biologia estructural i computacional, medicina molecular, oncologia, i química i farmacologia molecular. L'Institut, dirigit per Joan J. Guinovart amb direcció adjunta de Joan Massagué, està ubicat al Parc Científic de Barcelona. Durant el 2010, els grups de recerca van col·laborar en 14 projectes amb la indústria a nivell local, nacional i internacional.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.