Vés al contingut

REDACCIÓ

Sota la perspectiva estratègica d'Open Innovation, l'Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT) ha presentat un fons de capital llavor de quatre milions d’euros per invertir durant 10 anys en projectes europeus de companyies amb un elevat potencial de creixement i amb una base tecnològica innovadora. No es tracta d'un fons adreçat exclusivament a aportar capital a la nova empresa, sinó que pretén traspassar tot el valor en actius de coneixement i experiència que té l'IUCT.

Les inversions es faran en projectes d’àmbits com la biotecnologia industrial, química verda, biomedicina, indústria farmacèutica, cosmètica, alimentació funcional, química fina, biocombustibles, drug delivery, drug discovery i drug development, entre d'altres.

Les operacions seran d'entre 50.000 i 400.000 euros. El director de l'IUCT, Josep Castells, ha explicat que “volem crear un nou model d’emprenedoria basat en la intercooperació i l’aprofitament de les sinergies que es deriven dels recursos i la capacitat científica i tecnològica de la nostra empresa”.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que ha presidit l'acte, aplaudeix la iniciativa ja que “no és fàcil trobar inversors en projectes que rondin entre un i sis milions d’euros”. Mas-Colell espera que les spin-off que es generin "no s'acabin venent a grans empreses, sinó que s'acabin convertint en grans empreses catalanes".

L’acte de presentació del fons es repetirà el dia 14 de setembre a Alcalà de Henares en el marc de la 9th Green Chemistry Conference.

L'IUCT és l'empresa biotecnològica del Grup Clade creada ara fa 14 anys. Té instal·lacions a Mollet del Vallès i a Madrid, i ja opera a Brasil i el Japó a través de joint ventures amb socis locals. El 2010 va facturar quatre milions d’euros. L’empresa es planteja la sortida a borsa l’any vinent amb un 30% del capital.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.