Vés al contingut

103 estudiants de secundària (ESO) s'han beneficiat d'una beca de l’Obra Social de Caixa Catalunya que els donarà l’oportunitat d’experimentar i participar en projectes de recerca juntament amb científics i centres de recerca de primer nivell.

D'aquestes beques, 56 corresponen als estudiants seleccionats per formar part de la segona promoció del Programa Joves i Ciència de Caixa Catalunya i 47 pertanyen als joves que van iniciar aquest programa l’any passat i que continuen el seu procés d'aprenentatge.

El Programa Joves i Ciència dura 2 anys. Durant el primer any els becats participen en unes estades d'estiu de ciència al Centre Natura Caixa Catalunya, a Les Planes de Son (Pirineu de Lleida), on realitzen projectes de recerca sobre cinc temes específics –entre els que hi ha genètica i biologia molecular–, sempre sota la tutoria de científics de prestigiosos centres i universitats; i, posteriorment, redacten un article de recerca científica sota la supervisió dels seus tutors. El segon any del programa, els alumnes participen en programes i centres de prestigi internacional i nacional.

Els becats d’aquest 2009 que escullin l’opció de genètica i biologia molecular participaran en un projecte liderat per investigadors del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG), on prendran a aplicar el mètode científic per a la resolució de problemes biològics, a utilitzar tècniques per obtenir ADN de mostres biològiques, a aprofundir en el dogma central de la biologia i en els mecanismes moleculars que el regulen i a conèixer algunes de les variacions de l'ADN que causen o predisposen al desenvolupament de malalties humanes, entre d’altres aspectes.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.