Vés al contingut

Redacció

L’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) ha obert una convocatòria per a la concessió de subvencions per a la sol·licitud de patents i models d'utilitat espanyols i a l’exterior. L’objectiu d’aquesta mesura és incrementar la utilització de la propietat industrial per part de les empreses, principalment pimes, i potenciar-ne l’ús com a eina d’accés als mercats internacionals. La resolució s’ha publicat al BOE del dia 3 d’abril.

Els ajuts que es convoquen són:

  • Subvencions a l’extensió d’una sol·licitud d’una patent o d’un model d’utilitat davant de les oficines nacionals de tercers països o oficines regionals de patents, en el marc de procediments de concessió de patents o de models d’utilitat nacionals o regionals, incloent els tràmits de sol·licitud, informe de recerca, examen o concessió, anualitats i validació de patent europea.
  • Subvencions a les activitats realitzades dins del procediment internacional PCT, de les quals se subvencionen els tràmits de sol·licitud, cerca internacional o examen preliminar.
  • Subvencions a les sol·licituds de patents i models d’utilitat espanyoles, entre els quals els tràmits de sol·licitud o informe de cerca.

Les sol·licituds s’han de realitzar a través de la seu electrònica de l’OEPM fins al 4 de maig de 2012.

Els països amb un nombre més important de sol·licituds de patents són els Estats Units (31.908), el Japó (20.657) i Corea del Sud (5.607), segons l’Informe Biocat 2011. En l’àmbit europeu, les sol·licituds presentades a l’Oficina Europea de Patents (EPO) va créixer una mitjana anual del 2,7% entre 2002 i 2007, i només el 4,3% són de l’àmbit de la biotecnologia.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.