Vés al contingut

REDACCIÓ

L'equip liderat pel metge i científic Urbà González, director del Centre de Recerca en Dermatologia Basada en l'Evidència de Barcelona, ??ha rebut el premi de l'Organització Panamericana de la Salut (OPS)-Xarxa Cochrane Iberoamericana 2010 per un treball centrat en les intervencions per al tractament de la leishmaniosi cutània i mucocutània a Amèrica Central i Sud-amèrica.

Des de l'any passat, l'OPS i el Centre Cochrane Iberoamericà, una organització internacional dedicada a difondre les proves científiques que sustenten les decisions sobre salut, concedeixen aquesta distinció a la revisió sistemàtica que més impacte en la salut pot tenir a Amèrica.

La leishmaniosi cutània és una malaltia desatesa que afecta més de 80 milions de persones a tot el món, principalment en països en vies de desenvolupament. Pot produir greus seqüeles i l'estigmatització dels pacients, de manera que el seu control ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones que la pateixen.

La revisió del treball del Dr. González s'ha dut a terme gràcies al suport del Departament de Malalties Tropicals Desateses de l'OMS, de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i de l'equip editorial del Grup Cochrane de Pell.

Presentació de l'Observatori Internacional de la Leishmaniosi Cutània

En el marc del 19è Colloquium Cochrane, celebrat entres els dies 19 i 22 d'octubre a Madrid, també s'ha presentat l'Observatori Internacional de la Leishmaniosi Cutània (CLIO), una nova iniciativa per gestionar el coneixement, "de manera que l'evidència científica sigui l'eix central en les futures decisions sobre polítiques de salut pública i recerca clínica en leishmaniosi cutània", ha explicat el Dr. Urbà González, que colidera el projecte amb Armando Ruiz, director de l'spin-off Topping de la Universitat Autònoma de Barcelona i fundador del projecte de difusió i recerca científica IdeasenSalud.com. Es pot seguir la iniciativa a Twitter: @ onLeishmania

El Colloquium Cochrane ha reunit més de 1.100 científics i professionals de tot el món per analitzar com es pot millorar la qualitat assistencial i la seguretat del pacient.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.