Vés al contingut

Redacció

La companyia química nord-americana Lubrizol ha anunciat aquesta setmana la signatura d'un acord per comprar Lipotec, SA, amb seu a Gavà (Barcelona). La biotec catalana es dedica a aplicacions d'alt rendiment per a la cura de la pell, que inclou hidratació i protecció de la pell sensible, antiedat i antiarrugues. Les seves marques més reconegudes són Argireline®, Snap 8, Antarcticine® i Eyeseryl®.

La compra inclou el negoci de Lipotec i les divisions Diverdrugs i Lipofoods. Diverdrugs es dedica al desenvolupament i recerca de Lipotec, i està especialitzada en nous components actius en el camp dels cosmètics i la dermatologia. Lipofoods desenvolupa i fabrica ingredients funcionals per a la indústria alimentària i de begudes. Un cop tancada la transacció, Lipotec, Diverdrugs i Lipofoods formaran part de Lubrizol Advanced Materials, i mantindran els seus noms respectius. S'espera que la transacció es tanqui durant els propers 60 dies.

Lubrizol Corporation té 7.000 treballadors a tot el món i una facturació de 6,1 mil milions de dòlars el 2011. Produeix des additius per a combustibles (gasolina i dièsel) fins a ingredients i additius per a productes per a la cura personal i farmacèutics, i empra tecnologies que millorin el rendiment i redueixen l'impacte ambiental. La seva oficina central es troba a Wickliffe a l'estat d'Ohio.

Els propietaris actuals de Lipotec Group continuaran les seves activitats en els segments de productes finals de farmàcia i cosmètica a través de BCN Peptides, GP Pharm i Prima-Derm. "Aquest acord ens obre noves portes, no només en termes de creixement per al negoci de la companyia sinó d'oportunitats laborals als nostres empleats. Les dues empreses tenen carteres que es complementen, fet que ens permet aprofitar les nostres tecnologies combinades i oferir solucions innovadores als nostres clients internacionals", han declarat José María García Anton y Antonio Parente, president i conseller delegat de Lipotec, respectivament.

Més informació en els webs de Lubrizol i Lipotec.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.