Vés al contingut

Desenvolupar un fàrmac suposa una inversió de temps i diners que cal protegir. Per fer-ho, una de les maneres és la patent, però hi ha moltes altres vies i estratègies de protecció intel·lectual que van exposar Lluís Ruíz-Ávila, soci fundador i conseller delegat de Janus Developments, i Xavier Vallvé, responsable de la Unitat de Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona, en la cinquena sessió del programa formatiu Biocàpsules impulsat per Biocat. L'última Biocàpsula de 2009, que va tenir lloc dijous passat al Museu Colet de Barcelona, duia per títol Gestió Estratègica de la propietat intel·lectual.

La recomanació general de Lluís Ruíz-Ávila i Xavier Vallvé va ser aclaridora: "Hi ha moltes vies per protegir un nou producte. El més adequat és asseure's a l'inici del projecte amb l'equip, estudiar el producte que tenim i el tipus de protecció que demana perquè l'empresa la pugui desenvolupar". Els ponents també van aconsellar que cal involucrar en el procés a persones de diversos perfils, com advocats de patents amb experiència, investigadors o professionals que hagin participat anteriorment en un projecte similar.

Al matí la sessió es va centrar en l'aspecte teòric de les patents (què són i com s'obtenen) i a la tarda es van abordar diferents casos pràctics que els assistents van valorar molt positivament per la seva utilitat. Els comentaris i les discussions espontànies que van sorgir durant la sessió van oferir la possibilitat de contrastar experiències ben diverses entre els assistents.

Les Biocàpsules, un programa de coneixement transversal

El programa formatiu Biocàpsules ha tractat en cinc sessions temes tan diversos com la negociació, el desenvolupament de negoci, les finances per a no financers, la gestió de projectes i la gestió de la propietat intel·lectual, que han servit per proporcionar un coneixement estratègic i transversal de les diferents àrees de les empreses i entitats biotecnològiques, a directors generals i consellers delegats, investigadors amb càrrecs intermedis i directius amb un perfil tècnic i científic.

Està previst que Biocat torni a organitzar una nova edició del programa formatiu de cara el 2010.

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.