Vés al contingut

La fira CPhI, celebrada a Barcelona del 4 al 6 d’octubre, ha estat l’escenari per presentar l’acord entre Manremyc, spin-off de l’Institut Germans Trias i Pujol liderada pel doctor Pere-Joan Cardona, i SRS Life Sciences Group, farmacèutica amb seu a Singapur, per començar a comercialitzar el suplement alimentari contra la tuberculosi a 16 països d’Àsia i Àfrica, on la incidència de la malaltia és elevada.

L’acord que han tancat les dues firmes permetrà distribuir entre aquests països el primer suplement alimentari que, segons han demostrat els assajos clínics, genera una resposta immune protectora davant del bacteri amb l’administració de comprimits durant dues setmanes i redueix el risc de desenvolupar tuberculosi. Registrat amb la marca Nyaditum resae, el suplement tindrà un cost baix i arribarà a més de cinc milions de persones a partir del primer trimestre de 2017.

“És una expansió qualitativa molt rellevant. La tuberculosi és una malaltia del segle XXI que afecta a poblacions desfavorides que no tenen accés a determinats tipus de medicament”, valora el doctor Pere-Joan Cardona. Els països que tindran accés al probiòtic són Xina, Rússia, Sud-àfrica, Tailàndia, Vietnam, Filipines, Indonèsia, Ucraïna, Etiòpia, Gèorgia, Papua Nova Guinea, Myanmar, Nigèria, Angola, Uzbekistan i Kazakhstan.

El suplement alimentari ja es comercialitza a l’Índia i el Nepal, dos dels països amb més incidència de tuberculosi, fruit d’un acord que va tancar Manremyc el 2015 amb Tablets India per distribuir un milió d'unitats en tres anys. El pacte establert amb SRS és més ambiciós, ja que Manremyc espera arribar inicialment a cinc milions de persones i vol allargar l’acord durant 10 anys. 

L’empresa també vol començar a distribuir a Europa a partir de 2017, iniciativa que compta amb el suport de Reig Jofre.

El producte de Manremyc està fabricat en base a un bacteri molt semblant al que causa la tuberculosi, però que el cos identifica com un aliment. Els investigadors de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l’Institut Germans Trias i Pujol (IGTP), dirigits per Pere-Joan Cardona, el van identificar per primer cop al riu Cardener.

 

Notícies relacionades:

Entrevista relacionada:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.