Vés al contingut

Redacció

La Setmana de la Ciència 2012 comença demà fins al 25 de novembre i ofereix més de 350 activitats gratuïtes —conferències, jornades de portes obertes, visites guiades, exposicions, jocs i tallers— per a tot tipus de públic. En total hi participen 60 municipis d’arreu de Catalunya i es preveu que atregui més de 150.000 persones. Els eixos temàtics d'aquest any són l'energia sostenible, la neurociència i l'envelliment actiu, amb motiu de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom, l'Any Europeu per a l'Envelliment Actiu i l'Any de la Neurociència. 

La Setmana de la Ciència és una iniciativa del Govern de Catalunya coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

Algunes de les propostes destacades relacionades amb les ciències de la vida són: 

La inauguració s'ha fet aquest matí a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), en un acte on hi han participat Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca; Antoni Esteve, president de l'FCRI; Enric Claverol, director general de l'FCRI, i Salvador Giner, president de l’IEC. També hi ha hagut una conferència a càrrec del neuròleg nord-americà Steven J. Schiff, director del Penn State Center for Neural Engineering, sobre l'enginyeria al servei la lluita contra les malalties del cervell com el Parkinson o la migranya.

Vídeo de la inauguració

Pots seguir-la a Twitter amb el hastag  #SC12cat

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.