Vés al contingut

Més de 40 empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya participaran al 4YFN, una de les congregacions internacionals més importants dirigit al sector emprenedor, que posiciona la capital catalana com a referent en emprenedoria digital. L’esdeveniment es celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol i, en aquesta edició, compartirà espai en el recinte firal de la Gran Via amb el Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà en format híbrid, degut a la pandèmia.

Enguany el 4YFN comptarà amb una zona exclusivament dedicada al sector salut, el Digital Health Hub, ubicat al Hall 2 de la Fira de Barcelona- Gran Via.

 • AcceXible, l’startup que desenvolupa biomarcadors vocals per al diagnòstic precoç i seguiment de malalties de salut mental (depressió, ansietat) i amb el deteriorament cognitiu (Alzheimer, parkinson, ictus i ara, COVID persistent)
 • Adan Medical Innovation, que ha creat diferents dispositius per millorar la qualitat de la vida de les persones que pateixen anafilaxia. 
 • L’startup de digital health amb solucions d’intel·ligència artificial per professionals i pacients en l'àmbit de la salut mental Aimentia, millora el procés terapèutic fins dotar als professionals amb eines d'intervenció clínica pels seus pacients: recursos, jocs, activitats, chabots qüestionaris, etc.
 • L’empresa centrada en identificar projectes d’investigació acadèmica i guiar als empresaris científics en la creació d’una empresa, BCN Health Venture Partners, també disposarà d’un espai. 
 • Biel Glasses, l’startup que ha dissenyat unes ulleres intel·ligents per a millorar la visió baixa i adaptar la realitat visual dels usuaris i millorar, així, la seva mobilitat i autonomia personal.
 • Cluster Salut Mental, organització centrada en generar un ecosistema que promogui la salut mental de les persones, impulsant la millora de la competitivitat de les empreses, mitjançant la innovació, la col·laboració interdisciplinària i la internacionalització.
 • La Fundació DTI-Donation & Transplantation Institute té l’objectiu d’augmentar la donació d’òrgans en el món per a millorar la qualitat de vida de la població i evitar el tràfic d’òrgans.
 • Groenlandia Ventures aquesta companyia innovadora d’IoT ha llançat el primer embalatge intel·ligent per al transport de sang, vacunes i orina. 
 • HumanITcare, l’empresa de digital health que disposa d’una solució per monitoritzar remotament els pacients. 
 • La solució de software IOMED, orientada a l’estructuració de dades clíniques i a la generació d’eines d’intel·ligència artificial.
 • Kiara és un espai centrat en la salut femenina, que busca cuidar cos i ment amb caixes de rituals per a la menstruació i relaxació, i cursos de salut femenina d’expertes qualificades en diferents sectors.
 • Labesport Europe SL ha dissenyat la tecnologia mèdica PlusO2, que ofereix una solució en el treball d’hipòxia en els nivells més baixos d’altitud. 
 • LactApp Women Health, l’aplicació mòbil que permet un assessorament expert, confidencial i personalitzat en qüestions de lactància materna i maternitat.
 • El biomarcador de Loop Diagnostics amb capacitat de detectar la presencia de Sepsis després de la primera hora d’infecció al torrent sanguini.
 • El software creat per Methinks que ajuda a diagnosticar problemes cerebrovasculars i proporcionar una guia en la presa de decisions de la malaltia.
 • Moebio: espai dedicat als programes d’acceleració i emprenedoria de Biocat. 
 • Nixi Design for Health, l’startup que utilitza la realitat virtual amb l’objectiu d’ajudar als pacients pediàtrics i les seves famílies, a desenvolupar relacions emocionals positives amb el recinte hospitalari.
 • La companyia MJN Neuroserveis que, mitjançant intel·ligència artificial, és capaç de mesurar el risc de patir crisis d’epilèpsia i registrar dades de l’activitat cerebral.
 • Mowoot: la medtec que ofereix una solució no farmacològica, no invasiva i sense efectes secundaris per a pacients amb restrenyiment crònic. 
 • L’startup ONALABS INNO-HUB SL elabora una tecnologia dels punts d’atenció (POC), uns productes no invasius que permeten mesurar els biomarcadors en qualsevol lloc i moment.
 • The Blue Box Biomedical Solutions S.L, l’empresa que ha creat una solució per a la detecció del càncer de mama de forma no invasiva, no irradiant i amb l’ús de la intel·ligència artificial.
 • Science4Tech Solutions: l’aplicació d’aquesta companyia posa a l’abast de metges i pacients assaigs clínics per a pacients amb càncer.
 • Sens Solutions: solució que ofereix informació per al control bacteriològic de l’aigua in situ. Aquesta tecnologia permet obtenir informació de l’estat, control i actuació de l’aigua.
 • La consultoria tècnica Starlab Barcelona enfocada en el desenvolupament d’aplicacions a mesura i productes derivats dins del mercat de la EO.
 • Universal Project&Tools, l’empresa social dedicada al desenvolupament de solucions tecnològiques per a la salut global, com eines de traducció mèdica per enderrocar barreres lingüístiques.
 • L’startup WIVI VISION ha creat un dispositiu que ofereix una avaluació de la funció visual cognitiva i un pla personalitzat per a l’entrenament de cada pacient.
 • Xartec Salut- Universitat Politècnica de Catalunya, organització que busca fomentar i desenvolupar la investigació en l`àmbit biomèdic per a crear noves i millors tecnologies, processos i sistemes de salut i benestar.

Algunes d’aquestes companyies presentaran els seus projectes a l’anomenat Pitch on Stage del Digital Health Hub l'1 de juliol, a les 12:30 hores.

Presència de ponents de la BioRegió

El mateix dia 29 de juny també tindrà lloc la vuitena edició del Digital Health and Wellness Summit (DHWS) on es donaran a conèixer alguns dels projectes més innovadors i hi participaran ponents catalans per debatre sobre la digitalització del sector. Per exemple, Elena Torrente, Directora de Desenvolupament Digital a DKV i Gemma Estrada, Directora de Digital Health a Ferrer mostraran diverses iniciatives salut digital per donar suport als emprenedors. Per altra banda, l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i la Fundació Hospital d’Olot explicaran la seva experiència amb l’startup de tecnologia immersiva Broomx, per proporcionar teràpies de mindfulness als professionals sanitaris afectats psicològicament  per la pandèmia.

Els reptes que planteja la sanitat catalana, com és el cas de la gestió de les dades, també formarà part del programa d’enguany. Durant l’esdeveniment es presentarà la nova Estratègia de Salut Digital catalana, on s’invertiran 40 milions d’euros per desenvolupar un nou model de sistemes d’informació i registre de salut electrònic basat en l’estàndard internacional i obert openEHR. 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.