Vés al contingut

Per segon any consecutiu, el 4YFN, una de les cites internacionals més importants dirigida a startups, que posiciona Barcelona com a referent en emprenedoria digital, comparteix espai en el recinte firal de la Gran Via de Barcelona amb el Mobile World Congress (MWC).

L'esdeveniment, que comença el 28 de febrer i s’allargarà fins el 3 de març, comptarà amb la presència i participació de més de 60 empreses i entitats de la BioRegió, d’entre aquestes hi figuren ABLE Human Motion, Accexible, Aimentia HealthTech, Amelia Virtual Care, Aortyx, Barcelona Health Hub, Benesit, BIO2COAT, Bitac, Biocat, Breaz Medical, Core Sys, Cube Technology Innovation, Cuideo, Doctomatic, Doole Health, DTI Foundation, Edryx Healhtcare, Elem Biotech, Elsetic, Emocional, Ephion health, Exheus, Gate2Brain, Gloria, Healht Circuit, Heecap, HumanITCare, IOMED, Kamleon, Loop Dx, Matchtrial, Mediktor, Mediobioinfrmatics solutions, Medxat Hospital & Healthcare, Meeting doctors, Methinks, MiWEndo, mjn-neuro, Mowoot, Myoo.io, Nestlé Global IT Hub Barcelona, Newborn Solutions, Nixi for Children, Psicoterapia VR, Qualud, Rehub by Dycare, Rheo Diagnostics, Robin HatSeniorDomo, Sense4Care, Sycai medicalThe Blue Box, The Smart Lollipop, Time is Brain, Top Doctors, UhDa Health, Vottun, WIVI Vision, Xarxa TECSAM i XKelet.

Moltes d’elles aprofitaran l’ocasió per donar a conèixer les fites aconseguides el darrer any, tot i les dificultats viscudes per la pandèmia. Algunes d’elles les presentem a continuació:

 • ABLE Human Motion, l’startup que ha dissenyat un exoesquelet robòtic que permet que a les persones amb discapacitat tornar a caminar de manera autònoma, presentarà ABLE Care, una aplicació mòbil basada en núvol per a una teràpia personalitzada i basada en dades. 

  La companyia, que va participar al programa d’acceleració de Biocat CRAASH Barcelona, està realitzant assajos clínics a Alemanya i Espanya per demostrar la seguretat, la viabilitat i la usabilitat del producte. Aquest darrer any ha obtingut els 5 primers acords de pre-comanda amb centres mèdics. 

   

 • Accexible, la plataforma d'intel·ligència artificial per detectar malalties a través de l'anàlisi de la parla, presenta “Termòmetre Emocional”, un sistema d'alertes que en 30 segons detecta si l'usuari necessita suport professional. Des de la seva fundació el 2018, Accexible ha llançat 2 productes relacionats amb la salut mental i el deteriorament cognitiu.

   

 • AORTYX, l’startup que proporciona una nova generació de dispositius endovasculars per tractar malalties vasculars amb una tecnologia que se centra en la regeneració de teixits imitant l'entorn biomecànic de l'aorta, ha aconseguit bons resultats en assajos amb ovelles i encara l’estratègia per començar assajos clínics a finals d’aquest any.
   
 • ReHub by Dycare, la plataforma digital de telerehabilitació ReHub, solució de l’startup Dycare, presentarà la seva nova funcionalitat, que consisteix en la incorporació de la visió artificial als sensors inercials per oferir una plataforma digital terapèutica més complerta. ReHub s’ha integrat dins de DKV per millorar l'assistència als usuaris dels seus centres de rehabilitació adscrits a tot Espanya. 
   
 • Health Circuit, la companyia que ofereix una plataforma digital intel·ligent per als usuaris de la salut, ha aconseguit finançament del programa Startup Capital d’ACCIÓ i ha anunciat que al juny sortirà la nova versió del producte Health Circuit for PREHAB, gràcies a un pacte amb UhDa Health.
   
 • HumanITCare, la solució que utilitza el big data per al seguiment de malalties, ha estat seleccionada com a finalista en un dels premis més importants del MWC 2022: el 4YFN Awards. A més, l’startup ha començat a operar aquest any al Brasil, el mercat sanitari més gran d'Amèrica Llatina.
   
 • LoopDx, la solució que desenvolupa un test ràpid que identifica de forma primerenca les infeccions bacterianes en sang, ha aconseguit recentment la Patent Europea. L’startup va sorgir del programa d·HEALTH Barcelona impulsat per Biocat.
   
 • MedBioinformatic Solution ha fet públic recentment el llançament de DISGENET, una plataforma de suport a la investigació de malalties i els seus gens. La solució incorpora més de 22.000 gens i 31.000 malalties associades. 
   
 • Mowoot, el dispositiu mèdic que estimula l'intestí gruixut de manera no invasiva ha aconseguit aquest febrer la patent europea. A més a més, el dispositiu Mowoot II Intestinal Transit Management System ha obtingut la designació Breakthrough Device atorgada per l’administració d’aliments i medicaments dels EEUU.
   
 • NewBorn Solutions, l’startup centrada en dispositius mèdics per la detecció de partícules en líquids superficials per salvar vides i millorar la salut, ha aconseguit avenços rellevants a nivell de resultats clínics de prova de concepte i de resultats de viabilitat en aplicacions secundàries basades en intel·ligència artificial en hospitals de primer nivell com Bellvitge, Can Ruti i d'altres.
   
 • Psious, ha anunciat un canvi de nom en la seva marca comercial: es començarà a dir Amelia Virtual Care. El producte també es transforma i es converteix en una plataforma més intuïtiva que inclou millores als informes de fi de sessió, canvis en la llibreria de realitat virtual, nou contingut educatiu i nous avatars per fer l’experiència més personalitzada. A més del rebranding, la marca ha actualitzant el logotip, els colors corporatius, la web i la plataforma de realitat virtual.
   
 • Top Doctors, l’startup que ofereix el quadre mèdic de referència de medicina privada a nivell internacional presenta Top Farma, una plataforma especialitza en la transformació digital de les farmàcies.
   
 • WIVI Vision, l’eina digital que ajuda a l’òptic a avaluar les disfuncions visuals, ha incorporat la seva tecnologia a les clíniques de General Óptica.​ A més a més, la solució ha ampliat els serveis d'avaluació i d'entrenament del producte vàlid des dels 7 als 99 anys.

16 startups healthtech de la BioRegió que no et pots perdre al 4YFN 2022

El 4YFN tornarà a comptar amb un programa específic sobre salut. El dimecres 2 de març es realitzarà el Digital Health & Wellness Summit, on es parlarà sobre la implementació de tecnologies amb la intel·ligència artificial, l'aprenentatge autònom, la computació en núvol, l'HPC, el blockchain, la realitat augmentada o la realitat virtual aplicada a la salut.

A més, aquell mateix dia,16 startups healthtech de la BioRegió explicaran les seves solucions innovadores al Tech Barcelona corner (Hall 6, estand 6B51), en dues sessions diferents. La primera serà de 13:00 hores a 13:45 hores i la segona, de 15:30 hores a 16:15 hores.

Les digital health, un subsector que creix en inversió per cinquè any consecutiu 

L’any 2021, les startups en digital health de la BioRegió van aconseguir aixecar 63 milions d’euros, gairebé el doble de la inversió que van captar l’any 2020, consolidant – per cinquè any consecutiu – el creixement en inversió captada. El motor d’aquest creixement es deu principalment al capital risc (venture capital), sent la participació internacional un element clau. 

Durant els últims anys, el nombre de digital health també ha anat a l’alça fins arribar a comptabilitzar-se més de 200, és a dir, s’ha multiplicat per deu el nombre de companyies innovadores respecte el 2010. Aquest increment evidencia la joventut i el creixement explosiu d’aquest subsector, que factura 311 milions d’euros en el seu conjunt, tal i com mostra l’Informe de la BioRegió 2021. Així, l’empresa tipus és una empresa jove, de menys de cinc anys, i amb no més de 10 treballadors.

Les principals tecnologies que utilitzen aquestes empreses són la intel·ligència artificial (amb tècniques com el machine learning i el deep learning), la realitat virtual, el big data, la realitat augmentada i la impressió 3D. La intel·ligència artificial i la realitat virtual són les tecnologies més invertides.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.