Vés al contingut

La bioinformàtica Mind the Byte, una empresa del Parc Científic de Barcelona (PCB) especialitzada en serveis per al disseny computacional de fàrmacs, acaba de tancar la ronda de finançament de crowdfunding d’inversió (en anglès, crowdequity) més gran del sector biotecnològic a Espanya.

Ha obtingut 234.310 euros –en els 43 dies que ha durat la campanya– amb capital de fins a 115 inversors privats, en què la inversió mitjana s’ha situat als 2.000 euros i la màxima, als 80.000. La captació assolida, que s’ha fet a través de la plataforma Crowdcube, representa més del doble del que l’empresa s’havia marcat com a objectiu al llançament de la campanya (un 234%).

“Aquest èxit ens obre les portes a l’expansió i el creixement de la companyia”, valora el fundador i CEO de Mind the Byte, Alfons Nonell-Canals, que es marca com a proper pas la comercialització internacional de la plataforma SaaS, que redueix fins a un 30% el temps i el cost per desenvolupar nous fàrmacs.

“L’inversor de Crowdcube creu fermament en el desenvolupament d’aquestes empreses i en la importància del seu negoci a la societat actual”, explica el director executiu de Crowdcube a Espanya, Pepe Borrell, que veu Mind the Byte com el principi del finançament alternatiu per a les empreses biotech.

La plataforma, fundada al Regne Unit, és una gran xarxa d’inversors que permet a qualsevol persona la inversió conjunta amb professionals, business angels, fons de capital risc i institucions públiques. Ara espera l’aprovació de la CNMV a Espanya com a plataforma de finançament participativa.

La nova ampliació de capital de Mind the Byte se suma a la ronda de 200.000 euros que l’empresa va tancar a finals del 2014 –liderada per InKemia IUCT Group– i la recent obertura d’una filial al Copenhaguen Bio Science Park.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.