Vés al contingut

La biotecnològica catalana Mosaic Biomedicals, spin-off del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia fundada pels doctors Joan Seoane, Judit Anido i Josep Baselga, ha anunciat la seva fusió amb la canadenca Northern Biologics per accelerar el desenvolupament d’un nou anticòs que actua sobre una proteïna responsable de la progressió del càncer (MSC-1) i començar els assajos clínics en diversos hospitals capdavanters d’Europa i Estats Units el 2017.

D’altra banda, la companyia de capital risc Versant Ventures de San Francisco ha ampliat la seva inversió a Mosaic i la biofarmacèutica Celgene ha exercit una opció per adquirir drets sobre el programa de l'MSC-1, sota un acord que ja manté amb Northern Biologics.

Segons explica el doctor Joan Seoane, director de Recerca Translacional al VHIO, gràcies a aquestes transaccions l’empresa ha obtingut el finançament necessari per començar el desenvolupament clínic de l’anticòs i per elaborar un portfoli d’altres anticossos terapèutics en fase preclínica. 

Seoane s’ha incorporat al consell d’administració de la firma, mentre que la doctora Anido es manté a l’equip executiu i el doctor Josep Baselga exercirà com a president i assessor mèdic sènior al consell científic assessor de la nova empresa resultant de la fusió. “Aquest acord representa una oportunitat sense precedents perquè Mosaic aconsegueixi tot el seu potencial gràcies al suport de socis estratègics”, valora la doctora Judit Anido.

El compost que desenvolupa Mosaic Biomedicals és un anticòs first-in-class dirigit contra el LIF, una citoquina pleiotròpica que se sobreexpressa en certs tumors sòlids. LIF promou la progressió del càncer regulant el microambient del tumor i de les cèl·lules iniciadores del tumor.

Mosaic Biomedicals va néixer el 2012 i està participada per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.