Vés al contingut

Redacció

Les teràpies cel·lulars, la medicina regenerativa i l’enginyeria tissular plantegen alternatives terapèutiques per a malalties que en l'actualitat no tenen tractament o on els existents no són efectius. Fa sis anys que un grup de científics i professionals d'hospitals, universitats i centres de recerca de Catalunya treballen perquè aquests nous tractaments es converteixin en una realitat curativa per als pacients. Aquesta recerca és coordinada per MuscleTech Network, una xarxa de coneixement del múscul i el tendó que es va constituir per resoldre problemes d'impacte social internacional a través de la recerca mèdica.

Els resultats de les accions de recerca sobre malalties, trastorns i lesions musculesquelètiques es presenten els dies 2 i 3 d'octubre a Barcelona en la quarta reunió anual de la xarxa, que porta per títol Research on Muscle and Tendon Injuries: from cell to community. Les jornades de treball, on hi participen un centenar de professionals de diferents àmbits mèdics i científics de tot el món, es duen a terme a les instal·lacions del FC Barcelona, una de les entitats que dóna suport a MuscleTech juntament amb el centre tecnològic Leitat, Egarsat, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i la Fundació Leo Messi. B·Debate (iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa") va formar part del comitè organitzador en les tres primeres edicions, en aquells moments sota la marca de Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC).

Programa

Les jornades científiques s'han obert aquest matí amb un acte a càrrec del Dr. Jordi Monés, directiu de l’Àrea Mèdica del FC Barcelona; Eusebi Cima, president de Leitat; el Dr. Xavier Gassó, director de Gestió Sanitària a Egarsat, i Albert Marco, director del Consell Català de l'Esport.

Notícia relacionada 3r MuscleTech Workshop (27/9/2011)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.