Vés al contingut

Especialitzada en capital llavor tecnològic

Dues de les gestores de capital risc pioneres en biotecnologia a Catalunya, Highgrowth i Barcelona Emprèn, s’han fusionat per crear la nova gestora BcnHighgrowth, una de les primeres de l’Estat especialitzada en capital llavor tecnològic per invertir en projectes empresarials innovadors en les seves primeres fases. Aquesta nova firma tindrà participacions en 23 empreses i gestionarà uns 50 milions d’euros.

La integració de Barcelona Emprèn i Highgrowth permetrà a la nova gestora guanyar mida i capacitat d’inversió, reduir costos d’estructura i orientar la firma en línia amb els models internacionals que aposten per la gestió professional privada, fins i tot, en fons participats per capital públic.

BcnHighGrowth gestionarà tres fons: FonsInnocat, amb un capital de 20 milions; Highgrowth Innovació, amb 14 milions; i Barcelona Emprèn (participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Català de Finances) que després d’una imminent ampliació arribarà als 16 milions d’euros. Entre els inversors privats dels fons destaquen el Fons Europeu d’Inversions, les mútues de Propietaris i d’Enginyers i grans empreses com Telefònica, BBVA, La Caixa i Caixa Catalunya.

Highgrowth i BCN Emprèn, pioneres del capital risc a Catalunya, participen en empreses punteres del sector biotecnològic de Catalunya. Entre les seves principals participacions destaquen Archivel Farma, que desenvolupa vacunes terapèutiques contra la tuberculosi, i Era Biotech, especialitzada en fabricació de proteïnes d’origen vegetal.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.