Vés al contingut

L'start-up espanyola New Born Solutions, liderada per Javier Jiménez i que desenvolupa una tecnologia per prevenir la meningitis infantil, ha obtingut el segon lloc a la final del programa d’acceleració IMAGINE IF! que es va celebrar a la Universitat de Cambridge el 22 de setembre i on va competir amb 14 equips de diferents ciutats europees i asiàtiques.

New Born Solutions rebrà durant tres mesos l’assessorament d’experts a nivell mundial a través d’un programa d’acceleració per continuar desenvolupant la seva tecnologia, Neosonics. A més, participarà a la Conferència d’Inversors que se celebra a la mateixa ciutat de Cambridge el gener de 2017. New Born Solutions va participar a la final del programa IMAGINE IF! com a finalista de la ciutat de Barcelona.

Innovation Forum, l’entitat organitzadora, va dissenyar IMAGINE IF! per accelerar el desenvolupament de projectes emprenedors de base científica procedents de diferents ciutats. El programa, que enguany ha celebrat la primera edició, consta de diverses fases: programa de pre-acceleració, Demo Day, ponència a l'Innovation Forum Leaders Conference, programa d'acceleració i Ponència davant d'inversors. 

Abans de celebrar la final a Cambridge a nivell internacional, 15 ciutats d’Europa i Àsia van celebrar les finals locals per seleccionar les start-up que representarien a cada ciutat durant la final definitiva. L’Imagine IF! de Barcelona, organitzat per Innovation Forum Barcelona i l’IQS Tech Factory, va escollir New Born Solutions d’entre 10 start-up participants.

El dispositiu mèdic creat per New Born Solutions utilitza un sistema no invasiu amb ultrasons per comptar els glòbuls blancs de la sang que es troben en el líquid cefaloraquidi sota la fontanel·la del nadó. Això permet detectar si es tracta d’una possible meningitis i si cal realitzar una punció lumbar i activar la medicació, fet que redueix la necessitat de fer puncions lumbars en nounats i pot abaratir el cost d’aquesta anàlisi.

La guanyadora de la final de Cambridge és la start-up britànica NG Safe, que ha desenvolupat una tecnologia capaç d’assegurar la correcta col·locació dels tubs d’alimentació nasogàstrica i la prevenció de futures complicacions. Com a premi, NG Safe ha rebut una recompensa de 30.000 lliures esterlines.

 

Notícia relacionada:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.