Vés al contingut

Després de l’EuroBiotech Fòrum i del HiT Healthcare, i a l’espera del BIO-Europe Spring el proper 2010, Barcelona acollirà un altre gran esdeveniment internacional del sector biotec, el catorzè Congrés Europeu de Biotecnologia, del 13 al 16 de setembre, al Palau de Congressos de Catalunya.

L’edició 2009 d’aquest congrés, que organitza la Federació Europea de Biotecnologia (EFB) amb la col·laboració de Biocat, i que es presenta sota l’eslogan Symbiosis: ciència, indústria i societat, tractarà la innovació biotecnològica i els avantatges que els avenços d’aquest sector aporten a la societat. En aquest sentit, s’abordaran quatre temes clau: biotecnologia industrial, salut i medicina, biotecnologia verda i biologia de sistemes i tecnologia.

Craig Venter farà la conferència inaugural

La inauguració anirà a càrrec de l'Hble. Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, el diumenge 13 de setembre, a les 18h. A l'acte també hi seran presents altres autoritats de la Comissió Europea i del Govern català. Tot seguit, es donarà pas a la conferència de Craig Venter, el promotor del Projecte Genoma Humà, fundador de Celera i director del Venter Institute de San Diego (Califòrnia). Després els assistents podran participar a una recepció de benvinguda.

Completaran el programa científic altres professionals de renom internacional com Leroy Hood, un dels iniciadors de la biologia de sistemes; Steen Riisgaard, director general de Novozymes; i Marc van Montagu, el pare científic de la biotecnologia verda a Europa.

Sessió sobre Oportunitats a l'Índia per a les empreses europees

En el marc del congrés, el dia 14 de setembre a les 18.30h, ACC1Ó i Biocat organitzaran la sessió EBTC: EU-India Business gateway. A la taula rodona hi participarà un responsable del centre de promoció de negoci EBTC (European Business and Technology Centre) a l'Índia. També hi prendran part Shakti Meggapan (Federació d'Associacions Biotecnològiques d'Àsia) i Jordi Bacardit (SVS, empresa catalana amb seu a Mumbai). Moderarà: Montse Daban (Biocat).

L'objectiu de la sessió és analitzar les oportunitats que ofereix l'Índia per a les empreses europees, i com agents com EBTC, que operen en la promoció empresarial, poden contribuir a augmentar aquestes oportunitats.

Sessió sobre Propietat Intel·lectual

Biocat organitzarà la sessió IP Protection in the Biotech and Pharma Industry. A la taula rodona hi participaran com a ponents Jaume Reventós (Institut de Recerca de la Vall d’Hebron), Mark Mayhew (Esteve), Adriana Spinoso de Cabero (consultora en Propietat Intel·lectual) y Berthold Rutz (avaluador de l’Oficina Europea de Patents). Moderarà: Marta Príncep (Biocat). La sessió tindrà lloc el 15 de setembre, a les 18.30h, a la seu del congrés.

Presentacions d'empreses

Totes les empreses interessades tindran l'opció de fer una presentació dels seus serveis i tecnologies, del desenvolupament de productes o projectes, d'aliances existents i necessitats futures, entre d'altres, entenent que és una excel·lent oportunitat per dirigir-se a un púlbic objectiu i d'establir contactes amb inversors i possibles socis o bé per captar talent.

Les sessions, que seran de 15 minuts per a cada empresa, es faran els dies 14, 15 i 16, de 12.30h a 14h a l'espai d'exposició.


Partenariat

El congrés també dedicarà un espai a les sessions de partenariat amb l'objectiu de potenciar l'associació d'empreses, impulsant així el seu creixement i competitivitat.


Més informació: www.ecb14.eu

Clicar aquí per entrar al Media Center (per a periodistes)

Registre on-line d'accés al congrés (Obert)

Consultes:
Federació Europea de Biotecnologia
Tel. +34 93 268 77 03
ecb14@ecb14.eu

Fotografia: Craig Venter, promotor del Projecte Genoma Humà

Organitza:


Coorganitza:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.