Vés al contingut

Novartis referma el seu compromís amb el mercat de les vacunes des de la seva Regió Internacional de la Divisió de Vacunes i Diagnòstics, la direcció de la qual ha caigut a mans de Jesús Acebillo, qui compatibilitzarà aquest càrrec amb la presidència del grup farmacèutic a l’Estat espanyol.

Una de les prioritats de Novartis és l’expansió geogràfica i el desenvolupament de la vacunació als països emergents. A través d’una estructura organitzativa localitzada a Basilea, Singapur i Barcelona, la Regió Internacional de Vacunes gestionarà els països de l’Orient Mitjà, Àfrica, Àsia-Pacífic -amb preferència per la Xina, l’Índia, Corea, Austràlia i el Japó-, i els d’Euro-Àsia -sobretot Rússia i Turquia.

L’estratègia de Novartis respon a la creixent rellevància que el mercat de vacunes està adquirint últimament, a causa de l’aparició de noves malalties de transmissió viral interespècie, com la grip aviar o la porcina. A tot això s’ha afegit l’aplicació de noves tecnologies per produir vacunes i desenvolupar nous adjuvants, que amplien el seu àmbit d’actuació a l’oncologia, les malalties infeccioses de nens i gent gran, les patologies endèmiques i les malalties del viatger.

Tenint en compte que les vacunes són considerades una de les intervencions terapèutiques de major cost-efectivitat, cal portar a terme polítiques que afavoreixin la seva adquisició, a un cost assequible, entre la població dels països emergents. Cal recordar que la recerca sobre malalties endèmiques com el dengue, la malària o la diarrea constitueixen una gran esperança per aquests països.

Novartis és el cinquè fabricant mundial de vacunes i el segon major proveïdor de vacunes contra la grip als Estats Units.

Fotografia: Jesús Acebillo, president del Grup Novartis España

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.