Vés al contingut

El mercat xinès de les ciències de la vida i la salut és el segon més gran del món, i el seu creixement és imparable. Després de la COVID hi ha hagut canvis rellevants en la indústria xinesa, bàsicament reflectits en una transformació basada en una digitalització accelerada. El país busca noves tecnologies i oportunitats d’atraure projectes, i fixa els seus ulls en Europa i en els principals hubs europeus de ciències de la vida i la salut. 

En un esdeveniment organitzat per ACCIÓ i el China Construction Bank (CCB), Biocat ha tingut l’ocasió de projectar els actius de la BioRegió de Catalunya, en especial les excel·lents dades en assaigs clínics, davant les 540 persones que s’han reunit virtualment a la sessió China-Spain Biomedical Business Cooperation Forum

L’esdeveniment, celebrat el passat dia 20 d’abril, ha reunit empreses, inversors i institucions de recerca xinesos i catalans. Montserrat Daban, Directora científica i de Relacions Internacionals de Biocat, ha presentat la BioRegió, destacant-ne la producció científica i tecnològica, el talent i l’atractiu de l’ecosistema per a la inversió i el talent, i ha accentuat el paper de Biocat en la promoció del portafoli del pipeline de la BioRegió als inversors i potencials socis internacionals.

A Catalunya hi ha ara mateix més de 1100 assajos clínics actius, agrupant el 75% del total dels que es fan a Espanya. Aquesta dada posiciona el territori en vuitena posició mundial. La regió ha estat capdavantera en la recerca sobre la pandèmia: s’han fet 130 assajos clínics relacionats amb la COVID-19.

A més de la potencia de la comunitat investigadora, destaca el fort component empresarial que lideren companyies com Grífols i Almirall, que juntament amb ZeCniclics han intervengut explicant la seva experiència al mercat xinès. Per la seva banda, companyies xineses del sector, com Fosun group, Beijing Wantai Biological Pharmacy i Jiangsu Hengrui Medicine han compartit els seus camps d’actuació, les seves inquietuds empresarials i els seus models de negoci. 

Partnering per ampliar fronteres amb el mercat xinès

En paral·lel a la realització de l’esdeveniment, empreses xineses i catalanes han pogut fer sessions de partnering mitjançant la plataforma CCB MatchPlus del China Construction Bank, un servei que ajuda a les empreses asiàtiques a connectar amb companyies estrangeres per establir aliances i noves col·laboracions. 

Biocat s’ha reunit amb diversos representants d’empreses, inversos i instituts de recerca xinesos interessats a conèixer oportunitats de col·laboració dins la BioRegió. Ambdues parts han explorat noves oportunitats i aliances. 

Els organitzadors de la sessió han valorat molt positivament el paper de Biocat dins la sessió com agent estratègic i catalitzador del sector a més de la seva visió estratègica per projectar l’ecosistema català internacionalment. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.