Vés al contingut

Biocat obre la convocatòria per participar a la 6a edició del programa CRAASH Barcelona, el programa que facilita l'acceleració de les innovacions en tecnologies mèdiques cap a la comercialització i la pràctica clínica. A l’edició d’enguany, que començarà al setembre 2023, a més dels experts mentors del CIMIT, que col·laboren des de la primera edició, Biocat comptarà amb l’expertise dels professionals del Life Science AcceleratorNext Manheim (Baden-Wuttemberg i Manheim, Alemania).

La convocatòria de CRAASH Barcelona s'adreça a startups i projectes dedicats al desenvolupament de dispositius mèdics, digital health i diagnòstic amb un nivell de maduresa tecnològica (TRL) 3-6, i que estiguin formats per personal investigador i emprenedor establert o vinculat a la BioRegió de Catalunya.  

L’edició 2023 es presenta amb importants novetats:

 • Crida a projectes i startups que estiguin alienats amb els reptes* del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, és a dir, que treballin en:
    
  • Salut mental i benestar emocional
  • Salut planetària
  • Salut reproductiva i sexual
  • Envelliment saludable

(*) aquests reptes no són excloents i es valoraran tots els projectes rebuts.
 


Participants de CRAASH Barcelona 2022 durant la Barcelona Week

 

5 edicions plenes d’històries d’èxit

L’any 2022, CRAASH va celebrar el seu 5è aniversari en un acte on es van retrobar ex-participants, mentors i col·laboradors. El programa que va néixer el 2018, ha aconseguit en aquests cinc anys xifres destacables: 41 projectes accelerats que han aixecat més de 21 milions d’euros en inversió i han generat 77 nous llocs de treball.
 

 


 

Els testimonis dels participants de les diferents edicions de CRAASH Barcelona en són una prova:

Alfons Carnicero cofundador i CEO d'Able Human Motion (edició 2018), va explicar que gràcies al programa, van poder evolucionar el seu prototip fins a convertir-lo en un dels exoesquelets més revolucionaris del mercat. De fet, al 4YFN 2023 van presentar l’exoesquelet “més lleuger del mercat”. Vam poder parlar amb ell en aquesta entrevista.

Jaume Puig, fundador de Biel Glasses, una tecmed que ha desenvolupat unes ulleres intel·ligents que permeten a les persones amb baixa visió moure's de manera autònoma sense requerir l'ajuda d'un tercer, va participar a la primera edició CRAASH Barcelona i també ens va voler explicar la seva història.

Ruben Molina, fundador d'Innitius, va valorar molt positivament el seu pas pel programa que li va permetre explorar els mercats més importants d’Europa i Estats Units. Amb setmanes d’immersió a Holanda França, Alemanya i Boston, on van poder avaluar com són de diferents cada un dels mercats i quins són els Markets Drivers de cada regió. Pots llegir tota l’entrevista aquí.

I finalment, un altre projecte que va passar per CRAASH Barcelona (2019) va ser Flomics. El programa ens va ajudar a comprendre els mercats on voliem entrar, a identificar tots els players i a definir la proposta de valor necessària per a cadascun d'ells. Dins del projecte vam canviar completament el nostre posicionament. També ens va proporcionar contactes que ens van facilitar la nostra entrada en el sector. Gràcies a tot això, creiem que estem un pas més a prop de l'èxit, explica João Curado, fundador de Flomics, en aquesta entrevista.
 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.