Vés al contingut

Biocat obre la convocatòria per a participar en la 5a edició de CRAASH Barcelona, el programa que facilita l'acceleració de les innovacions sanitàries cap a la comercialització i la pràctica clínica, amb la col·laboració del CIMIT (Boston), l’acceleradora més important del sector que ha impulsat més de 1000 projectes en 20 anys.

El programa, amb un format híbrid que combina sessions presencials amb virtuals, s’adreça a startups i projectes formats per investigadors i emprenedors catalans o que estiguin assentats a Catalunya. Els projectes han d’estar relacionats amb l’àmbit dels dispositius mèdics, digital health o diagnòstic i tenir un TRL 3-5 (prova de concepte / assajos clínics inicials). Les empreses ja constituïdes també poden presentar la seva candidatura si es troben en fase de cerca d’una aplicació en salut per la seva tecnologia i/o cercar/validar el seu model de negoci. 

Mentors experts de tot Europa i del CIMIT acompanyaran els projectes seleccionats durant els tres mesos que dura el programa (setembre-desembre). Els participants d’aquesta edició validaran les seves tecnologies i analitzaran com encaixen en els ecosistemes més rellevants d’Europa (Catalunya, Espanya i altres països europeus, com Holanda i Alemanya) i d’Estats Units (Boston). A més, com a novetat d’aquest any, cada equip tindrà un inversor o una inversora de referència que farà seguiment de l’evolució del projecte i amb qui faran trobades one-to-one.

Del laboratori al mercat en tres fases

El programa es divideix en tres fases ben diferenciades: una inicial que els hi permetrà validar la seva solució, una segona, on podran submergir-se en diferents ecosistemes europeus i, la tercera, on coneixeran de primera mà l’ecosistema americà de Boston, un dels més potents del món. 

  • Primera fase – Validació. Els equips defineixen la seva proposta de valor, validen la seva solució i analitzen l'ajust que pot tenir al mercat sanitari a través d’entrevistes a stakeholders.  En aquesta fase, se’ls assigna un mentor -un emprenedor d'èxit en el sector sanitari, un expert en finançament públic i privat o un expert en comercialització-que els acompanyarà al llarg de tot el programa. Aquesta fase combinarà el format presencial i el format online i s’iniciarà al setembre.
     
  • Segona fase - Immersió a Europa. En aquest moment, els participants es submergiran en els ecosistemes de ciències de la vida i la salut catalans, espanyols i holandesos.  Els equips perfeccionaran la seva presentació davant d’inversors, i podran establir connexions amb startups de primer nivell mitjançant una col·laboració amb l’acceleradora alemanya MedTech. Aquesta fase es farà íntegrament online i tindrà dos mesos de durada: de l’octubre fins el novembre.
     
  • Tercera fase – Immersió als Estats Units. Els participants realitzaran una inmersió virtual a Boston per conèixer un dels ecosistemes de ciències de la vida i la salut més forts del món. Aquesta fase es realitzarà de forma virtual al mes de desembre. Pasat un any, els equips que vulguin viatjar a Boston podran presentar la seva candidatura per conèixer presencialment els principals stakeholders i presentar els seus projectes davant d’inversors americans. 

35 projectes de CRAASH Barcelona aixequen més 20 milions d’euros

Aquest 2022 se celebra la 5a edició de CRAASH Barcelona amb xifres que avalen el seu èxit: els 35 projectes que han passat per l’acceleradora han aconseguit aixecar més de 20 milions d’euros de finançament. Un capital que ha permès als projectes accelerats llançar 7 productes al mercat i crear 77 llocs de treball.

 

 

Pol Solà, cofundador de Vincer.ai -participant de CRAASH Barcelona 2021-, destaca la capacitat del programa de Biocat per construir projectes sòlids per l’ecosistema: “CRAASH Barcelona és un excel·lent treball de deconstrucció i construcció de projectes sòlids i validats”.  Xavier Puñet, de Blaap -participant de CRAASH Barcelona 2021-, en canvi, posa en valor l’acompanyament dels experts: “CRAASH Barcelona és un programa exigent, que et confronta amb els aspectes clau del teu projecte i en aquest procés és summament important estar acompanyat d’experts d’alt nivell

Més informació:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.