Vés al contingut

Onze empreses i projectes de la BioRegió han estat seleccionades per EIT Health Spain per rebre els ajuts Headstart Funding dotats de fins a 50.000 euros per accelerar el seu time-to-market i augmentar les seves possibilitats d’atreure inversors privats. En total han estat seleccionades 15 empreses de tot l’estat espanyol.

Entre els seleccionats figuren dos projectes del programa d’acceleració CRAASH Barcelona, organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT (Boston) en el marc del programa de bootcamps d’EIT Health. Es tracta de Biel Smartgaze, startup catalana que desenvolupa unes ulleres electròniques que utilitzen visió per computador i realitat virtual per millorar la percepció visual de persones amb baixa visió; i ABLE (Assistive Biorobotic Low-cost Exoskeleton), projecte de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb l’Institut Guttmann per desenvolupar un exosquelet robòtic lleuger i de baix cost per ajudar a caminar a pacients amb lesió medul·lar.

A més de Biel Smatgaze i ABLE, la resta d’empreses ubicades a la BioRegio que rebran els ajuts Headstart Funding concedits per EIT Health Spain són e-CARER, New Born SolutionsGlyCardial Diagnostics, ADmit Therapeutics, Anaconda Biomed, RemAb Therapeutics, FreeOx Biotech, Braingaze i HumanlTcare. De les empreses amb seu social a la resta de l’estat espanyol, han estat seleccionades WIVI Vision, Spotlab, AptaTargets i ReHand. 

 

Catapulta europea

D’altra banda, EIT Health Spain ha seleccionat les startups que representaran el node espanyol a les semi-finals europees de l’European Health Catapult 2018, programa que ofereix formació, visibilitat i uns premis econòmics finals a 21 empreses europees de biotecnologia, tecnologies mèdiques i digital health. Quatre dels sis finalistes del node espanyol són empreses de la BioRegió: GlyCardial Diagnostics, ADmit Therapeutics, FreeOx Biotech i Nanoligent. La resta de finalistes del node espanyol són Kirubotics i AptaTargets.

Entre els finalistes dels altres nodes figura l’irlandesa iBreve, projecte participant a CRAASH Barcelona que desenvolupa un dispositiu wearable que millora la resistència a l’estrès analitzant els patrons de respiració de l’usuari mitjançant machine learning.

Els semifinalistes de cada node presentaran els seus projectes a la gran final de l’European Health Catapult 2018, que tindrà lloc en el marc de l’EIT Health Summit que es celebrarà a Lodz (Polònia) el 4 i 5 de desembre. Els guanyadors de cada categoria s’emportaran premis d’entre 10.000 i 20.000 euros.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.