Vés al contingut

REDACCIÓ

La cinquena edició del Fòrum d’Inversió Healthcare, que es farà el dia 3 de novembre al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), donarà l'oportunitat a onze empreses d'aconseguir el finançament que necessiten per tirar endavant els seus projectes, entre 200.000 euros i 3 milions d'euros.

El sector de la salut està sent clau en la transformació del model productiu de la ciutat cap a sectors d’alt valor afegit. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona —a través de Barcelona Activa—, el COMB i, des de fa dues edicions també Biocat, impulsen aquest Fòrum d'Inversió especialitzat conjuntament amb la xarxa d’inversors Keiretsu Fòrum per ampliar les possibilitats de les empreses d’obtenir capital.

Un comitè de selecció —format per representats d’hospitals catalans, fons de capital privat i les entitats promotores— ha triat els projectes amb major potencial de creixement d’entre un total de 31 candidatures rebudes de diferents punts del territori espanyol. Són aquestes empreses:

Les empreses tindran deu minuts per presentar els seus projectes de negoci davant de més d’un centenar d’inversors, com ara representants de fons de capital risc, inversors privats, metges emprenedors, investigadors dels parcs de recerca, gestors sanitaris i directius de farma. Un cop finalitzades les rondes de presentacions, es farà una trobada de networking per facilitar el contacte i la generació d’oportunitats de negoci entre les empreses participants i els inversors assistents.

De les 11 empreses seleccionades, quatre han participat en el programa BioEmprenedorXXI de suport a la creació d’empreses innovadores i dues estan instal·lades als espais d’incubació de Barcelona Activa.

Salut, un sector atractiu per als inversors

El sector sanitari ha esdevingut en el darrers anys un àmbit generador d’oportunitats per als business angels, doncs el volum d’operacions d’inversió ha augmentat considerablement posicionant-se per davant d’altres sectors com el software, l’energia, les telecomunicacions o el media. De fet, en el marc de les anteriors edicions, deu de les empreses participants al Fòrum d’Inversió han aixecat finançament per valor de cinc milions d’euros en total.

Dia: 3 de novembre de 2011
Hora: 16:00 h
Lloc: COMB • Sala d'actes • Pg. de la Bonanova, 47 • Barcelona

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.