Vés al contingut

REDACCIÓ

Avui a les 16 hores el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) acull la quarta edició del Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa–, ESADE Business Angels Network, Biocat i el mateix COMB. L’acte inaugural comptarà amb la presència del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, i el president del COMB, Dr. Miquel Vilardell.

L’objectiu d’aquesta trobada és facilitar l’accés al finançament privat a les empreses de l’àmbit de la biotecnologia, els dispositius mèdics, els serveis sanitaris i les TIC relacionades amb la salut, que estiguin en procés de creixement o en una etapa inicial, que necessiten una injecció de capital d’entre 200.000 euros i dos milions d’euros.

Les onze empreses seleccionades per participar-hi són:

Aquestes empreses disposaran de 10 minuts per fer una presentació dels seus projectes davant de més de 150 inversors. També hi assistiran metges emprenedors, investigadors dels parcs de recerca, gestors sanitaris i directius d’empreses farma. Després de les rondes de presentacions, i per tal de facilitar el contacte i les oportunitats de negoci entre les empreses participants i els inversors, es durà a terme una trobada de networking.

D’entre les 32 sol·licituds rebudes, el Comitè d’Avaluació, format per representants de les institucions promotores –per part de Biocat és la directora d'Innovació, Dra. Marta Príncep–, va seleccionar el passat 1 de març els projectes amb major potencial de creixement i que es trobin en procés de desenvolupar activitats d’R+D+i.

Healthcare, un sector estratègic pel model productiu de Barcelona

Al llarg de les tres primeres edicions han participat en aquest Fòrum un total de 33 empreses que han pogut presentar el seu projecte empresarial davant dels inversors, i s’han tancat sis inversions de més de dos milions d’euros.

El sector sanitari ha esdevingut en el darrers anys un àmbit de grans oportunitats per als business angels, doncs el volum d’operacions d’inversió ha augmentat considerablement posicionant-se per davant d’altres sectors com ara el software, l’energia, les telecomunicacions o el media. En aquest sentit, el sector healthcare està sent clau en la transformació del model productiu de la ciutat cap a sectors d’alt valor afegit. Una mostra és el fet que en poc més d’un any s’hagin organitzat quatre Fòrums d’Inversió Healthcare a Barcelona.

Amb la voluntat d’ampliar les possibilitats d’accés al finançament, cada edició s’ha organitzat amb una xarxa d’inversors diferent present a la ciutat: la primera i tercera edició amb Keiretsu, la segona amb la xarxa d’inversors privats i family offices de IESE i, enguany, amb ESADE Business Angels Network.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.