Vés al contingut

REDACCIÓ

Fomentar la cultura i les vocacions científiques i donar a conèixer l'estat actual de la recerca en diabetis i les malalties metabòliques associades. Aquest és l'objectiu de la quarta jornada de divulgació científica Investiga la diabetis del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM), que se celebrarà el dia 12 de novembre de 2011 a Bilbao.

Oberta a tots els públics, la jornada s'inaugurarà amb una conferència divulgativa a càrrec del Dr. Bernat Soria, seguida de tallers científics interactius desenvolupats per investigadors del CIBERDEM. Fins al 7 de setembre, els grups de recerca tenen l'oportunitat de participar enviant les seves propostes de tallers a Johanna Rivera (jrivera@ciberdem.org), complimentant aquest formulari.

CIBERDEM, sota la direcció científica del Dr. Ramon Gomis, és un consorci públic espanyol que té com a missió liderar l'esforç investigador d'excel·lència en diabetis i malalties metabòliques relacionades, i accelerar la translació dels resultats científics a la pràctica clínica. Concretament, centra els seus esforços a prevenir l'inici de la diabetis (descobriment de les causes del deteriorament de les cèl·lules pancreàtiques productores d'insulina  i la influència del nostre estil de vida en el desenvolupament  d'aquesta malaltia),  curar la diabetis (cercar noves estratègies que aconsegueixin  regenerar el teixit pancreàtic danyat per mitjà de les cèl.·ules mare, teràpia gènica, entre d'altres) i tractar les seves complicacions (minimitzar el risc de desenvolupar complicacions  de la diabetis que produeixen ceguesa, cardiopaties, deteriorament dels ronyons i el sistema nerviós). Agrupa a 450 investigadors que treballen per aturar la diabetis en 11 hospitals, cinc universitats i quatre centres de recerca de tot l'Estat espanyol. La seu està ubicada a Barcelona.

Dia: 12 de novembre de 2011
Hora: a partir de les 10.30h
Lloc: Paraninfo de la Universitat del País Basc • Bilbao

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.