Vés al contingut

La biotecnològica catalana Oryzon Genomics, liderada per Carlos Buesa,  ha anunciat una ampliació de capital de 16,5 milions d’euros mitjançant l’emissió de 4,9 milions de noves accions que s’han venut a 3,39 euros. D’aquesta manera, l’empresa queda oficialment valorada en 96,5 milions d’euros abans de la seva sortida a borsa –tal com va anticipar Biocat–.

Buesa ha afirmat que l’ampliació de capital els ha permès “tastar en una fase prèvia a la sortida a borsa que els inversors, alguns d’ells amb gran experiència en el camp de l’epigenètica, tenen gran interès en el projecte d’Oryzon”.

L’empresa ha millorat les seves expectatives i vol començar a cotitzar a les borses de Barcelona, Madrid, València i Bilbao a finals d’aquest any (abans es plantejaven posposar-ho fins a principis del 2016). Els nous títols emesos de l’ampliació també sortiran a cotitzar al parquet.

Solventis AV ha liderat la venda d’actius i els nous accionistes controlen ara un 17,1% del capital de l’empresa. Carlos Buesa i Tamara Maes s’han quedat amb el 13,15% del capital i el fons Najeti, amb el 24,6%.

Entre els nous accionistes, Oryzon ha destacat la presència de Joseph Fernandez, CEO d’Active Motif –una companyia nord-americana especialitzada en epigenètica– i fundador d’Invitrogen –una biotecnològica coneguda per l’èxit que va assolir el 1999 després de la seva sortida al Nasdaq d’EUA–. També ressalta l’entrada del Fons Capital MAB de l’Institut Català de Finances (ICF).

Oryzon explica que els fons obtinguts de la nova captació els permetran accelerar i ampliar els actuals programes clínics –l’empresa treballa per desenvolupar teràpies en oncologia i malalties neurodegeneratives–, potenciar nous programes d’investigació i profunditzar en el seu pla d’internacionalització i creixement.

 

Notícia relacionada:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.