Vés al contingut

Oryzon Genomics, biofarmacèutica catalana centrada en epigenètica per desenvolupar teràpies en oncologia i malalties neurodegeneratives, ha tancat una ronda de finançament que es va obrir el passat juliol de 2015 per un valor total de 27 milions d’euros.

Aquesta fita ha estat possible després de rebre varis préstecs a llarg termini amb diferents entitats bancàries per un import de 10,5 milions d’euros, que se sumen a l’ampliació de capital de 16,5 milions que l’empresa va rebre entre el 24 de juliol i el 13 d’octubre de l’any passat, amb la col·locació privada d’accions.

El director financer d’Oryzon, Enric Rello, considera que aquesta ronda de finançament demostra la confiança dels inversors i la banca, tot i que els resultats en aquest tipus d’empreses –del sector biotecnològic– acostumen a analitzar-se diverses vegades a l'any i les projeccions de futur no deixen d’estar subjectes a certs riscos.

D’altra banda, Rello confirma que el capital reunit garanteix el desenvolupament de les activitats d'R+D en el camp de l’epigenètica al llarg de l'exercici d'aquest any amb la certesa que hi ha una estabilitat financera. La companyia seguirà treballant per desenvolupar programes capaços de ser llicenciats a grans multinacionals farmacèutiques, tal com va passar amb la seva primera molècula contra la Leucèmia Mieloide Aguda, que van llicenciar a Roche i que actualment es troba en fase clínica I/II A.

Darrerament, Oryzon ha començat un assaig clínic de la molècula ORY-2001 contra l’Alzehimer a l’hospital Sant Pau de Barcelona després de rebre l’aprovació de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. L’empresa segueix investigant per provar si la molècula pot ser eficaç pel tractament d’altres malalties neurodegeneratives.

I mentrestant, segueix amb la vista posada al Nasdaq, on té previst entrar a cotitzar-hi l'any que ve. De moment, ja ha entrat al parquet espanyol, on ha estat valorada en 96 milions d'euros.

 

Notícies relacionades:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.