Vés al contingut

REDACCIÓ

Oryzon és la primera biotecnològica espanyola que rep una subvenció de l'Alzheimer’s Drug Discovery Foundation  (ADDF), concretament de 300.000 dòlars, per al seu programa de recerca de noves teràpies per fer front a l'Alzheimer.

L'enfocament d'Oryzon se centra en la inhibició d'una proteïna descoberta recentment, anomenada LSD1. Aquesta proteïna juga un paper destacat en la regulació de l'expressió de gens clau que les neurones necessiten per mantenir actives. La LSD1 és capaç d'activar i desactivar l'expressió d'aquests gens en les neurones com a resposta a l'edat i a les condicions ambientals. També regula l'expressió de gens implicats en la progressió de l'Alzheimer i altres desordres neurològics, com ara les malalties de Parkinson o de Huntington.

La concessió de l'ajuda de la ADDF suposarà comptar amb més recursos per desenvolupar proves de concepte de la inhibició de LSD en diferents models de ratolins amb Alzheimer i aconseguir que les molècules d'Oryzon es converteixin en candidates clíniques.

L'ADDF és l'única organització benèfica que té com a missió accelerar el descobriment i desenvolupament de medicaments per a la prevenció, el tractament i la cura de l'Alzheimer, demències associades i envelliment cognitiu. Des de 1998, ha concedit més de 40 milions de dòlars a uns 300 programes de descobriment de fàrmacs de centres acadèmics i companyies biotecnològiques en 15 països de tot el món.

"Estem molt orgullosos de donar suport a l'innovador programa d'Oryzon, perquè té un potencial en múltiples punts clau de la malaltia d'Alzheimer i d'altres patologies neurodegeneratives", ha afirmat Howard Fillit, director executiu de l'associació nord-americana.

Des de la biotecnològica catalana, el seu conseller delegat, Carlos Buesa, explica que "estem entusiasmats amb la idea de treballar més estretament amb els diferents organismes internacionals en l'àmbit de la malaltia de l'Alzheimer. Aquest grant accelerarà l'optimització dels nostres programes i dóna validesa a les aproximacions innovadores que estem duent a terme en aquest camp, on les necessitats mèdiques són molt importants".

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.