Vés al contingut

Redacció

La tuberculosi (TB) és un problema de salut global que afecta a 8,8 milions de persones, el 81% de les quals es concentren en 22 països en vies de desenvolupament, segons dades de l'OMS. A Catalunya, el 2010, es van registrar 1.418 casos (19 casos per 100.000 habitants) i un 50% eren persones nascudes a l'estranger.

Els experts diuen que la tuberculosi està lluny de desaparèixer perquè no s'avança en la recerca, el diagnòstic i el tractament a la velocitat que caldria. Per tal de presentar i debatre els últims avenços en la lluita per a l'eradicació d'aquesta malaltia, les noves estratègies terapèutiques i profilàctiques i tècniques diagnòstiques, s'organitza el primer Simposi Internacional Can we erradicate TB?, el dia 27 de setembre de 2012 a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

El simposi està impulsat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Dr. Pere-Joan Cardona, reconegut especialista en la recerca de la tuberculosi, coinventor de la vacuna Ruti®  i soci fundador d'Archivel Farma.

El Dr. Cardona ha explicat a Biocat que “reunirem destacades personalitats i líders sobre la tuberculosi per presentar les seves últimes aportacions i discutir si podem eradicar-la amb els instruments que tenim”. Així, doncs, a la trobada hi participaran experts i científics de l'Institut  Pasteur de París, el King's College de Londres, l'Institut de Salut Pública i Tropical de Suïssa, el Perinatal HIV Research Unit de Sud-àfrica, l'US Centers for Disease Control and Prevention d'Atlanta, entre d'altres.

El simposi està adreçat a investigadors, científics, clínics i en general professionals de l'àmbit de l'estudi i el maneig de la tuberculosi d'arreu del món.

Dia: 27 de setembre de 2012
Lloc: Hospital Sant Joan Despí Moises Broggi •  C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 90 •  Sant Joan Despí (Barcelona)

Informació general sobre la malaltia al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.