Vés al contingut

El dia 12 de març es presenta el llibre “Medicina y salud en la prensa diaria. Informe Quiral 10 años”, que reuneix els resultats de l’anàlisi de gairebé 90.000 textos de salut publicats entre el 1997 i el 2006 als diaris de més difusió de l’Estat espanyol.

Després d’una anàlisi descriptiva, l’obra aprofundeix en algunes qüestions que han estat decisives al llarg del decenni, com ara l’impacte de l’expansió d’Internet en la cobertura periodística de la salut, la influència dels mitjans en les polítiques sanitàries, la perspectiva de gènere en qüestions de salut a la premsa, l’evolució de les seccions especialitzades en el conjunt d’aquests diaris i la transmissió d’informació en clau d’humor.

Els sis últims capítols del llibre estan destinats a l’anàlisi de casos. N’és un bon exemple, com ha recollit la premsa, des de la seva perspectiva, bona part de la història més recent de les biotecnologies en el camp de la salut (les promeses, les crítiques, el paper dels científics i els diferents actors, la utilització dels recursos del llenguatge...).

El projecte Quiral és una iniciativa conjunta de l'Observatori de Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Vila Casas amb la col•laboració de l'Institut Novartis de Comunicació Biomèdica.

La presentació tindrà lloc en el marc de la catorzena edició del màster de comunicació científica, mèdica i ambiental (IDEC-UPF) i hi participaran el vicerector de Docència i Ordenació Acadèmica de la Universitat Pompeu Fabra, Josep-Eladi Baños; el director de l’Observatori de Comunicació Científica i coautor del llibre, Vladimir de Semir; la sotsdirectora de l’Observatori de Comunicació Científica i coautora del llibre, Gema Revuelta; el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas; el president del Grupo Novartis en España, Jesús Acebillo i la directora General de Planificació i Evaluació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Mª LLuïsa de la Puente.

Programa

Data:
12 de març
A les 12.30h

Lloc:
Auditori de l’IDEC-UPF
C/ Balmes 132-134
Barcelona

Per tal de reservar exemplars del llibre, es prega confirmació d’assistència al telèfon 93 542 18 50 o omplint el formulari que trobareu a www.idec.upf.edu/enquestes/005318_mcc_form_es.htm

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.