Vés al contingut

Redacció

L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras construirà un nou edifici dins el campus ICO-Germans Trias i Pujol, vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona, al terme municipal de Badalona. L’Ajuntament de Badalona ha cedit una parcel·la de 4.550 metres quadrats, al costat de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC). L'altra seu de l'Institut és al campus de l’Hospital Clínic de Barcelona i la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

El passat 7 de juliol es va posar la primera pedra del nou centre de recerca, en un acte on hi van assistir el president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Salut, Boi Ruiz; l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; el fundador i president de l'Institut, Josep Carreras; i el professor Evarist Feliu, president de la comissió delegada de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i vicepresident de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia.

Mas va dir que "amb aquesta nova instal·lació es dóna un senyal positiu i d’esperança als malalts de leucèmia". El cap de l’Executiu català també va aprofitar la seva intervenció per agrair a Josep Carreras “l’actitud de generositat i de servei al país" i va destacar l’actitud solidària del poble català "reflectida en el fet que Catalunya es trobi en el rànquing de donació d’òrgans".

L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras es va constituir el 2010, d'una iniciativa conjunta entre la Generalitat de Catalunya i la Fundació Josep Carreras, per impulsar la recerca biomèdica i el desenvolupament de la medicina personalitzada de les hemopaties malignes i, especialment, la leucèmia.

L’entorn assistencial i científic que tenim en els dos campus de l’Institut és excel·lent. El nostre projecte pretén sumar, integrar, compartir i potenciar encara més el nivell existent. Ja ho estem fent a nivell de gestió simplificant estructures. També ho farem en el terreny científic integrant serveis transversals i multicèntrics sense duplicitats innecessàries”, va explicar Josep Carreras.

Durant l’any 2012 es treballarà en la creació del tercer campus a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.
 
En els propers anys, la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia destinarà 14 milions d'euros als edificis i equipaments dels campus Clínic i ICO-Germans Trias i Pujol. També rep el finançament de l'Obra Social “la Caixa”, de la Generalitat —que destinarà anualment una partida pressupostària per finançar les despeses ordinàries estructurals per al funcionament de l'Institut—, fons competitius i mecenatge.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.