Vés al contingut

L'empresa catalana Prous Institute for Biomedical Research, dedicada al descobriment de medicaments mitjançant tècniques computacionals i estudis experimentals en les àrees de càncer, diabetis i Alzheimer, s'ha traslladat a unes noves instal·lacions al Parc Científic de Barcelona (PCB). La nova seu està ubicada en una planta de 370 metres quadrats del PCB, on ja tenien laboratoris de síntesi orgànica i farmacologia.

A mitjà termini, tal com ha afirmat el seu director de Desenvolupament de Negocis, Xavier Mensa, s'ampliarà la plantilla de 20 persones per desenvolupar nous projectes de química computacional i donar suport a l'eminent acord de codesenvolupament de noves tecnologies predictives amb la Food and Drug Administration (FDA). Per al 2010, preveu facturar 2 milions d'euros.

Prous Institute sorgeix com una spin-off de Prous Science l'any 2000, de la mà del Dr. Josep R. Prous, amb la finalitat d'aplicar els coneixements adquirits en el món de la publicació medicocientífica en el món de la recerca. És una empresa de capital privat de la família Prous i rep subvencions del CDTI, CIDEM i el Ministeri de Ciència i Innovació.

Gràcies a les seves tecnologies, Prous Institute du a terme una activitat empresarial dual i complementària: d'una banda, dedica part de la seva activitat d'R+D al descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs per a projectes d'out-licensing i, d'altra banda, desenvolupa i comença a distribuir les seves tecnologies de quimioinformàtica -anomenades solucions i-drug- a indústries farmacèutiques, agències reguladores i el món acadèmic en l'àmbit internacional.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.