Vés al contingut

La start-up biotecnològica catalana Peptomyc, una spin-off d’ICREA i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) dirigida per Laura Soucek, ha guanyat la Start-up Slam Barcelona de Johnson & Johnson Innovation a BIO-Europe Spring, que s’ha celebrat el 21 de març al CCiB a Barcelona amb la participació d’unes 200 persones.

La companyia ha estat escollida entre un total de 14 start-up que han participat a la competició, entre les quals hi havia 4 catalanes (Peptomyc, IDP Pharma, Leukos Biotech i Iproteos). Com a premi, l’empresa rebrà hores d’assessorament i mentoria per part de Johnson & Johnson.

No és l'única start-up catalana reconeguda a les competicions de projectes durant la fira BIO-Europe Spring. Transplant Biomedicals, Mowoot i Braingaze han guanyat el primer, segon i tercer premi respectivament a la HealthTech Start-up Competition, que s’ha celebrat el 22 de març. Transplant Biomedicals, presentat pel seu director general, Ignasi Heras, ha rebut com a premi 5.000 euros, 4 hores de mentoria d’Alta Life Sciences i 10 hores d’assessorament legal per part de RCD.

 

Solucions innovadores en oncologia, preservació d'òrgans, restrenyiment crònic i desordres cognitius

Peptomyc és una empresa que treballa en el desenvolupament d’un nou tractament oncològic basat en la inhibició de myc, l’oncogen més agressiu en el càncer. Durant la presentació a la Start-up Slam, Laura Soucek ha explicat que l’empresa vol aixecar 10 milions d’euros per acabar el desenvolupament preclínic i començar els assajos clínics de fase I/II, dels quals ja ha captat 1 milió d’inversió privada i 2 milions en ajudes públiques.

Transplant Biomedicals, que acaba d’aixecar 2,5 milions d’euros en una ronda liderada per Caixa Capital Risc i Kereon Partners, està desenvolupant un nou dispositiu per millorar la preservació i el transport d'òrgans per a trasplantaments, concretament, de ronyó i fetge.

Mowoot, la primera start-up sorgida del màster d·HEALTH Barcelona –el principal programa de Biocat per accelerar l’emprenedoria en salut–, està comercialitzant un dispositiu no farmacològic no invasiu per tractar el restrenyiment crònic. El dispositiu és similar a un cinturó i imita el massatge per pal·liar aquesta afectació que poden patir pacients amb ictus, lesions medul·lars, esclerosi múltiple i Parkinson, entre altres.

Braingaze és una empresa sorgida el 2013 que ha desenvolupat una plataforma per diagnosticar, monitoritzar i tractar desordres cognitius comuns com l’ADHD, la dislèxia, l’autisme o l’Alzheimer a través de marcadors neurobiològics i intel·ligència artificial.  

 

Dues competicions donen visibilitat internacional a 24 start-up

El sector de l'emprenedoria a BIO-Europe Spring s'ha vist representat en dues competicions de projectes on han participat un total de 24 start-up, 14 d'elles catalanes. Les empreses participants a la Start-up Slam Barcelona han estat Vaxxit, IDP Discovery Pharma, Junction Therapeutics, TILT Biotherapeutics, Oxford Endovascular, Oncostellae, Leukos Biotech, Oppilotech, Aligen Therapeutics, Epical Biosciences, MicroQuin, vitalityDNA, Peptomyc i Iproteos, que han fet una breu presentació de tres minuts davant del jurat, format per Antonio Gomez, de Johnson & Johnson Innovation; Nerida Scott, de Johnson & Johnson Innovation; Joris de Maeyer, venture coach de Bioqube Ventures; Karen Wagner, partner de Ysios Capital i Montserrat Vendrell, partner d’Alta Life Sciences.

Per la seva banda, les 10 start-up seleccionades per la HealthTech Start-up Competition han estat Adan MI, Braingaze, Butler Scientifics, HealthApp, Made of Genes, MJN, Mowoot, Qrem, TBioMed i Transplant Biomedicals, que han fet una breu presentació de cinc minuts davant del jurat compost per Montserrat Vendrell, partner d’Alta Life Sciences; Oscar Alegre, consultor de RCD; Jorge Juan Fernández, director d’e-Health i Health 2.0 de l’Hospital Sant Joan de Déu i director acadèmic de Moebio i Frederic Llordachs, cofundador de Doctoralia.

La Start-up Slam Barcelona ha estat organitzada per EBD Group sota el patrocini de Johnson & Johnson Innovation i la col·laboració de Biocat, Innovation Forum i Plug&Play. La HealthTech Start-up Competition ha estat organitzada per Biocat sota el patrocini d’Alta Life Sciences i RCD.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.