Vés al contingut

REDACCIÓ

El proper 10 de març se celebrarà a Barcelona el simposi Quins reptes enfronta Catalunya davant la introducció de malalties importades?, que organitzen el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) –iniciativa de Biocat amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”–, el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB) i l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

Aquest simposi, obert a la comunitat científica, s'emmarca en la celebració, els dies 9 i 10 de març, d'una reunió a porta tancada d'experts internacionals que, sota el títol Migrant Health and Imported Diseases: meeting research challenges, permetrà als participants compartir informació sobre l'estat actual de la recerca clínica, les polítiques públiques i la incidència a Europa de les anomenades malalties importades. La trobada d'experts i el simposi constitueixen la primera activitat del programa del CIDC per al 2011, "un programa que inclou des de jornades sobre recerca bàsica fins a debats sobre la relació entre cultura i ciència", explica el director del CIDC, Miquel Martí.

L’objectiu del simposi és analitzar els reptes que impliquen les malalties emergents com a conseqüència dels moviments migratoris globals, els possibles escenaris derivats del canvi climàtic i la presència de vectors a Catalunya, les lliçons apreses d'experiències recents i la capacitat de reacció per fer front a la possible arribada de noves malalties. “El Centre posa de manifest els seus objectius de donar resposta a inquietuds socials, tant des del punt de vista de la recerca com de la salut”, ha explicat Martí.

El programa compta amb representants i experts dels camps de la salut pública internacional, la recerca clínica i el canvi climàtic. Després de les conferències dels ponents, s’obrirà el debat entre tots els assistents de l’auditori.

L’acte de benvinguda, a les 16h, anirà a càrrec de la Dra. Montserrat Vendrell, directora general de Biocat.

Ponents:

  • Dr. Pedro Alonso, director – CRESIB
  • Dr. Antoni Trilla, cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia – Hospital Clínic. Professor de Salut Pública – Universitat de Barcelona
  • Dr. Xavier Rodó, director – Institut Català de Ciències del Clima (IC3). ICREA Research Professor
  • Dr. Carlos Aranda, codirector del Servei de Control de Mosquits – Consell Comarcal del Baix Llobregat
  • Dr. Ned Hayes, professor d’Efectivitat i Seguretat de Vacunes i Malalties produïdes per arbovirus – CRESIB
  • Dr. Antoni Plasència, director general de Salut Pública – Generalitat de Catalunya

El simposi s’adreça a experts, investigadors, estudiants, empreses i professionals de l’àmbit de la recerca, la salut, el medi ambient i les ciències socials vinculades als moviments migratoris.

Inscripció gratuïta abans del 8 de març: cidc@biocat.cat o al telèfon 93 310 33 30 (Laia Arnal)

Data: dijous, 10 de març de 2011
Hora: de 16h a 18h
Lloc: CosmoCaixa • C/ Isaac Newton, 26 • Barcelona

 

Organitzen:

   

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.