Vés al contingut

REDACCIÓ

L'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio) ha renovat la seva presidència, vicepresidències i vocalies a la Junta Directiva després de celebrar ahir l'Assemblea General. Regina Revilla ha estat escollida com a nova presidenta per als propers dos anys, en substitució de José María Fernández Sousa-Faro, qui ha ocupat el càrrec des de juny de 2008. Com vicepresidents, han estats elegits Sousa-Faro i Antonio Vallespir (conseller delegat d'Abengoa Bioenergy).

Les candidatures alternatives que optaven a la presidència eren Fernando Royo (president i conseller delegat de Genzyme a Espanya), Carlos Buesa (director general d'Oryzon Genomics) i Jaime Costa (director d'Assumptes Regulatoris de Monsanto).

Regina Revilla és directora de Relacions Externes i Comunicació d'MSD Espanya des de 1996 i ha ocupat nombrosos càrrecs a l'Administració central durant 13 anys, entre ells, subdirectora de Projectes Internacionals del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), directora general de Política Tecnològica del Ministeri d'Indústria i Energia i directora general de Farmàcia i Productes Sanitaris del Ministeri de Sanitat.

Les línies de treball del programa de la candidatura escollida són:

  • Fomentar la competitivitat i afavorir la internacionalització del sector.
  • Continuar amb la tasca de l'anterior president per aconseguir millorar els incentius a l'R+D+i mitjançant l'avançament de crèdits fiscals.
  • Afavorir l'increment tant en nombre com en quantia d'inversions dels fons de capital risc.
  • Introduir la biotecnologia en l'agenda política com tecnologia transversal.
  • Fomentar la formació de qualitat.
  • Reforçar la comunicació a inversors, classe política, mitjans i societat civil de la rendibilitat i solidesa d'un sector emergent com és la biotecnologia.
  • Promoure una major utilització i desenvolupament de la biotecnologia industrial.
  • Actualitzar el model organitzatiu de la patronal donant un paper més rellevant a les vocalies i reforçar les relacions ja existents amb altres organitzacions i institucions sinèrgiques a nivell nacional, autonòmic i local.

Les nou vocalies que han sortit escollides —la major part d'empreses tenen la seva seu a Catalunya— són: Oryzon (Carlos Buesa), Grifols Engineering (Esperanza Guisado), AB-Biotics (Miquel Àngel Bonachera), Ingenasa (Carmen Vela), Neuron Biopharma (Javier Velasco), Digna Biotech (Pablo Ortiz), Janus Developments (Maria Isabel Bergés), Esteve (Eduard Valentí) i GP Pharm (Alberto Bueno). La resta estan ocupades per: Amgen (Jordi Martí), Biópolis (Daniel Ramón), Farmasierra (Tomás Olleros), Cellerix (Eduardo Bravo), Genetrix (Pilar de la Huerta), Genzyme (Fernando Royo), Vivia Biotech (Andrés Ballesteros) i Merck (Santiago Almazán).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.