Vés al contingut

La farmacèutica Reig Jofre ha aconseguit la certificació de l’agència reguladora japonesa per poder vendre al país nipó un injectable estèril d’ús hospitalari que ha desenvolupat amb Kern Pharma a les seves instal·lacions d’Espanya. L’empresa comença l’exportació aquesta setmana a través de Maruishi Pharma, amb qui va firmar un contracte el març de 2015.

Reig Jofre, que ja té el 60% de les vendes fora d’Espanya, va captar el 5% dels 152,5 milions d’euros de la facturació de 2014 en els mercats d’Àsia i Oceania. Precisament a Àsia l’empresa té oberts processos semblants de certificació dels seus injectables, concretament per les agències de Corea i Indonèsia, que espera tancar entre aquest any i el que ve.

La farmacèutica, que estima que el contracte amb Maruishi Pharma aporti anualment un 10% del volum d’injectables estèrils no antibiòtics de la companyia, valora molt positivament l’entrada al Japó perquè és el segon mercat farmacèutic més important del món. A més, l’agència reguladora nipona és una de les més rellevants en el panorama internacional juntament amb la FDA i la EMA (europea). Segons ha fet públic en un comunicat, l’empresa considera que els punts forts de Japó són el seu potencial de negoci i l’estabilitat del mercat.

Recentment, Reig Jofre ha adquirit una heparina sòdica de Chiesi i n’ha rebut l’autorització per comercialitzar-la a Espanya. L’heparina és un anticoagulant injectable molt utilitzat en medicina clínica, principalmente en diàlisi i cirurgies. L’especialització en genèrics injectables estèrils d’ús hospitalari –que també es desenvolupa dins de l’equip de R+D– està sent un dels punts forts d’internacionalització de l’empresa.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.