Vés al contingut

Reig Jofre ha completat la compra del 50% de Geadic Biotech i s’ha convertit en l’accionista únic d’aquest negoci que fins ara compartia amb Oryzon Genomics. Amb aquesta operació, Oryzon culmina la seva desinversió en l’empresa, que havia canalitzat a través de la seva divisió de diagnòstic molecular (Oryzon Diagnosis), per poder-se enfocar en les activitats d'R+D en el camp de l’epigenètica, on destinarà nous recursos financers.

El 2014, Oryzon ja va vendre el 75% de la seva participació a Reig Jofre i altres socis minoritaris com Inveready. En aquesta ocasió, part de la transacció s'ha instrumentat mitjançant l'entrega de 221.518 accions de Reig Jofre a Inveready Capital Company i un grup d'accionistes minoritaris d'Oryzon Diagnosis.

El principal producte de Geadic Biotech és GynCE –DX, el primer test in vitro de diagnòstic molecular per la detecció precoç del càncer d’endometri, que és el càncer ginecològic més comú a Europa i els Estats Units segons l’observatori nacional de càncer als EUA.

El dispositiu mèdic, que van començar a desenvolupar les dues empreses el 2006, es basa en la detecció de biomarcadors i ha demostrat una fiabilitat clínica del 99%, que supera les tècniques histològiques convencionals. La investigació ha comptat des del principi amb la col·laboració d’hospitals universitaris com l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

El test GynCE –DX s’està utilitzant actualment amb èxit en més d’una desena d’hospitals i clíniques privades d’Espanya. Reig Jofre treballarà perquè el sistema no només diagnostiqui sinó que també pugui indicar el pronòstic en els tumors endometrials diagnosticats.  A més, la farmacèutica vol promoure ara un estudi per utilitzar-lo en el seguiment de pacients amb la síndrome de Lynch o càncer colorectal hereditari no associat a poliposis.

Geadic Biotech ja té una cartera de patents i des de 2015 té la patent aprovada a Europa, Estats Units i Xina. Segons el CEO d’Oryzon Genomics, Carlos Buesa, “CynCE –DX demostra com la col·laboració entre les empreses biotecnològiques i farmacèutiques espanyoles pot donar fruits tangibles que ajudin als pacients”. En aquest mateix sentit s’expressa el conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca: “Creiem en una concepció de l'R+D que ens permeti sumar fortaleses amb altres centres i empreses del sector per reduir el temps d’arribada al mercat”.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.